Discriminatie ervaren? Meld het wél!

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

Van 18 tot en met 23 maart 2024 is het de Week Tegen Racisme. Deze week is ontstaan nadat in 1966 de Verenigde Naties 21 maart uitriepen tot de Dag Tegen Racisme.

De aanleiding hiervoor was de beschieting op anti-apartheidsdemonstranten in het Zuid-Afrikaanse Sharpeville in 1960. Sindsdien wordt wereldwijd aandacht besteed aan deze dag, ook in Nederland. Dat het nog steeds een actueel thema is, blijkt wel uit het feit dat in het jaar 2023 56% van al onze binnengekomen meldingen over racisme ging.

Non-discriminatie en inclusie bereik je samen. Vanuit dit uitgangspunt werkt Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb) samen met allerlei organisaties en ervaringsdeskundigen, waaronder die uit jouw gemeente. Ook tijdens de Week Tegen Racisme organiseert Stichting iDb voorlichtingen, trainingen, gastlessen op scholen, evenementen en campagnes in de regio.

Lees inspirerende verhalen en vind leuke evenementen bij jou in de buurt op Rijswijkinclusief.nl.

Wil jij samen met ons bijdragen aan non-discriminatie en inclusie? Vraag een samenwerking of voorlichting aan via info@stichtingidb.nl of bel naar 070 – 302 86 86.

Heb jij discriminatie ervaren of een vermoeden van discriminatie? Je kan dit (anoniem) melden via www.discriminatie.nl/haaglandenhollandsmidden. Wij bieden een gratis luisterend oor, juridisch advies en/ of bemiddeling. U mag ook voor iemand anders een melding doen.