Unieke prestatie van JO13 RVC Celeritas: bekerfinalist na zege op FC Maense

Sport
Celeritas O13 viert het behalen van de bekerfinale.
Celeritas O13 viert het behalen van de bekerfinale. (Foto: Peter Petit)

Het eerste jongens onder 13 team van het Rijswijkse RVC Celeritas heeft zich zaterdag geplaatst voor de felbegeerde KNVB bekerfinale in deze leeftijdscategorie. Het won op eigen terrein in de halve finale met 5-2 van FC Maense uit Rotterdam. Zelfs oudgedienden die hun leven lang al bij bij de van oorsprong Haagse vereniging, sinds 2018 neergestreken op het Prinses Irene Sportpark rondlopen, kunnen zich niet herinneren of dit ooit eerder een jeugdteam van hun club in deze categorie is gelukt.

Door: Peter Petit

Op het kunstgrashoofdveld en met een officiële KNVB scheidsrechter namen de Rijswijkse jongens in de leeftijd tot 13 jaar het met succes op tegen hun Rotterdams leeftijdsgenootjes. De finale zal op een neutraal worden gespeeld. De tegenstander is momenteel nog niet bekend maar komt uit de wedstrijd tussen Katwijk en Wilhelmus.

Trots

De tevreden Celeritas- voorzitter Cees Kouwenhoven sprak over een prachtige dag voor zijn club en liet weten trots te zijn op de begeleiding van het team, hoofdtrainer Dzibo Kurtanovic, vaste grensrechter Imad El Gaadaoui, assistent-trainer Fouad Akabe en conditietrainer Habib Ikjouen, en op zijn jeugdafdeling. Ook Hans Boutens, in het verleden onder meer voorzitter van de jeugdafdeling en in 2019 benoemd tot erelid van de club, liet op whatsapp een reactie achter. “Klasse, zijn we trots op” liet hij na afloop van het door Celeritas gewonnen duel weten. Een ander erelid van Celeritas, boegbeeld Stef Teunissen, liet zich eveneens niet onbetuigd. Met zijn broers Jos, Peter en Jerry speelden zij gezamenlijk zeven seizoenen voor het vlaggenschip van de rood-gelen.Teunissen, die later dit jaar zijn tachtigste verjaardag hoopt t vieren: “Ik ben heel trotst op dit team”. Celeritas heeft rond de driehonderd jeugdleden en een imposante wachtlijst. Toen de club nog een Haagse vereniging was en daar ook speelde had het nauwelijks of geen jeugdleden.