Morgen opent dit populaire restaurant in de Bogaard weer haar deuren

Uitgaan
Eigenaar Jiar met zijn moeder Nas voor het nieuwe restaurant, tegenover de Hoogvliet
Eigenaar Jiar met zijn moeder Nas voor het nieuwe restaurant, tegenover de Hoogvliet (Foto: Robert Heijdemann)

Vier maanden is hard gewerkt aan de verbouwing en de herinrichting van Restaurant Istanbul. Maar wel op een andere locatie in Stadscentrum In de Bogaard. “We moesten na 23 jaar weg van de Steenvoordelaan. Dat wordt allemaal gesloopt voor nieuwe flats. Nu zijn we open gegaan in ons nieuwe pand aan de Prins Willem Friso Promenade”, vertelt Jiar Gharib.

Door Robert Heijdemann

Als we een foto maken van Jiar en zijn moeder Nas, worden we continu aangesproken door voorbijgangers. Een paar van hen willen al naar binnen om wat te komen eten. Maar ze moeten wachten tot woensdag 10 augustus.

Jiar is in die 23 jaar een bekende verschijning geworden bij veel Rijswijkers. “Mijn moeder en ik zijn hier samen begonnen. Zij kent erg veel recepten en heeft veel kennis van kruiden. Dat geeft de smaak aan je gerechten. En dat in combinatie met het kwaliteitsvlees, dat elke dag vers wordt aangeleverd, zorgt ervoor dat we heel veel trouwe klanten hebben.”

Uitgebreide kaart 

In de loop der jaren is de kaart regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Wraps en soepen. Grilschotels van kalf, kip, lam en gehakt. Shoarmaschotels van kip en kalf. Diverse broodjes en kapsalons. En natuurlijk een grote variëteit aan Turkse pizza’s. De inrichting is helemaal nieuw, dat geld ook voor alle apparatuur in de keuken. “We hebben geen gas meer, alles werkt elektrisch.” 

In restaurant of meenemen

Je kan er gezellig aan de tafeltjes eten, maar ook alles van de kaart mee naar huis nemen of zelfs laten bezorgen. Elke dag zijn ze open. “We beginnen meestal rond negen uur met het bereiden van de soepen en de salades. Dan komen vaak al klanten vragen of de soep klaar is”, zegt Jiar.