3 tips voor kringloopwinkels in Rijswijk!

Uitgaan
Meubels zijn een grote trekpleister voor kringloopwinkels.
Meubels zijn een grote trekpleister voor kringloopwinkels. (Foto: Marc Tangel)

RIJSWIJK - Snuffelen tussen oude spullen, goedkoop een garderobe op de kop tikken, of net die ene waardevolle parel voor Tussen Kunst & Kitsch scoren: in de kringloop is alles mogelijk. En het is er nog leuk winkelen ook! In dit artikel zetten we de leukste kringloopwinkels in Rijswijk voor je op een rijtje.

Kringloop Rijswijk

Winkelen bij een kringloopwinkel kan om verschillende redenen leuk en de moeite waard zijn. Het doorzoeken van de schappen en rekken van kringloopwinkels kan een avontuur op zich zijn. Je weet nooit wat je zult vinden, wat het winkelen spannend maakt. Ze bieden een breed scala aan gebruikte goederen, van meubels tot kleding tot decoratieve items. Je kunt unieke schatten ontdekken die je nergens anders zult vinden. Kringloopwinkels zijn milieuvriendelijk: door tweedehands spullen te kopen, verminder je de vraag naar nieuwe productie, wat de druk op natuurlijke hulpbronnen en het milieu vermindert. Het is een duurzame manier van winkelen. 

Ook zijn kringloopwinkels vaak veel goedkoper dan reguliere winkels. Dit betekent dat je geld kunt besparen terwijl je nog steeds kwaliteitsproducten kunt kopen. Als je van vintage mode en design houdt, is winkelen bij kringloopwinkels een paradijs. Je kunt kleding en meubels uit verschillende decennia vinden en je eigen unieke stijl creëren. In Rijswijk zijn meerdere kringloopwinkels te vinden. Hieronder vind je een overzicht:

  • Kringloop Dude Goed, Martinifabriek Rijswijk
  • Kringloop Den Haag, filiaal Rijswijk
  • Kringloop Rataplan Rijswijk

1. Kringloop Dude Goed in De Martinifabriek, Rijswijk

Achter deze bescheiden ingang is verreweg de grootste kringloopwinkel in Rijswijk te vinden! Maar liefst 5000m2 woonplezier voor jong en oud. Je vindt hier producten voor elke ruimte in het huis: van keuken en badkamer tot tuin, terras, slaapkamer en meer. Ga er vooral eens snuffelen naar schatten zoals oude boeken, leuke huishoudelijke artikelen, kinderspeelgoed, meubels en nog veel meer!

kringloop rijswijk waar
Kringloop Dude Goed in De Martinifabriek in Rijswijk. - Marc Tangel

2. Kringloop Den Haag, filiaal in Rijswijk 

Dit Rijswijkse filiaal van Kringloop Den Haag is een outletstore van ongeëvenaard formaat. Van complete kantoorinrichtingen tot het vinden van een historisch juweeltje: hier zijn vele vierkante meters met de beste en leukste koopjes te bewonderen. Gratis parkeren kan er voor de deur en ook buslijn 30 en tram 17 hebben een halte op loopafstand. Deze moet dus zeker terugkomen in het overzicht van tweedehandswinkels Rijswijk en kringloop Rijswijk!

rijswijk kringloop locaties
Kringloop Den Haag in Rijswijk aan de De Bruyn Kopsstraat 32. - Marc Tangel

Kringloop Rijswijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag is de winkel te bezoeken van 09.30 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is: 070 - 415 50 66 of kijk op Kringloopwinkel Rijswijk

3. Kringloop Rataplan, Rijswijk                              

Tot slot in dit rijtje van tweedehands winkels Rijswijk: Rataplan. In deze winkel is alles te vinden dat een tweede leven verdient. Denk hierbij aan kleding, meubels, audioapparatuur, fietsen, speelgoed, huishoudelijke artikelen, curiosa en nog heel veel meer. Je kunt hier dus kringloopwinkelen op z’n leukst! Naast het vaste assortiment vind je hier ook een fietsenafdeling met een fietsenmaker. Hier worden tweedehands fietsen gerepareerd en verkocht. Van dames- en herenfietsen tot kinderfietsen. Tenslotte biedt RataPlan Rijswijk ook de mogelijkheid om tijdens het winkelen een kopje koffie te drinken in de knusse koffiecorner van de winkel.

rataplan kringloop rijswijk
Kringloop Rataplan Rijswijk aan de Prinses Bearixlaan 911. - Marc Tangel

Kringloop Rataplan is op maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is deze kringloopwinkel te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag zijn de bezoektijden van 12.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer van Rataplan Rijswijk is: 06 - 18 93 55 70. Voor ophalen goederen bel: 088 - 828 27 82 of mail naar klantenservicde@rataplan.nl.. De site bezoeken kan ook: Rataplan Rijswijk.

Tweedehands kleding Rijswijk

Tweedehands kleding in Rijswijk bloeit, waar lokale winkels en markten een schat aan betaalbare stijlen bieden. Tweedehands kledingwinkels in Rijswijk brengen vintage charme en duurzaamheid samen, waardoor shoppers unieke vondsten ontdekken. Met een gevarieerd aanbod en scherpe prijzen zijn tweedehands kleding winkels in Rijswijk een populaire bestemming voor modebewuste koopjesjagers.

Kringloop Rijswijk PostNL (Martinifabriek)

Kringloop Rijswijk PostNL, gelegen in de Martinifabriek, biedt een gevarieerd aanbod van tweedehands goederen en huisvest tevens een PostNL punt dat zeven dagen per week geopend is. Deze unieke combinatie maakt het niet alleen een ideale bestemming voor duurzaam winkelen, maar ook een handige locatie voor postdiensten, zeven dagen per week beschikbaar.

Populairste artikelen van de kringloopwinkels in Rijswijk

Vintage kleding en designerkleding tegen gereduceerde prijzen zijn vaak erg populair. Ook schoenen, tassen, en sieraden zijn gewilde items. Meubels zijn een grote trekpleister voor kringloopwinkels. Mensen zoeken vaak naar unieke stukken zoals antieke tafels, stoelen, dressoirs en boekenkasten. Boeken zijn altijd in trek. Je kunt zowel populaire bestsellers als zeldzame exemplaren vinden in kringloopwinkels. Ook servies, glazen, pannen, en ander keukengerei zijn populair, vooral voor mensen die op zoek zijn naar vintage of retro items.

Hoewel kringloopwinkels vaak een beperkte selectie hebben, kun je toch elektronica zoals oude stereosystemen, platenspelers en zelfs vintage camera’s vinden. Voor gezinnen en verzamelaars zijn kringloopwinkels een geweldige plek om speelgoed, bordspellen en puzzels te vinden. Het leukste van winkelen bij kringloopwinkels is echter dat je nooit weet wat je zult vinden, dus het is altijd de moeite waard om een kijkje te nemen en te zien welke schatten er te ontdekken zijn!