Stukje krant Rozenburg, Vovero

Nieuws
Meisjes-B: Kim, Lotte, Ilse, Sanne, Niveka, Fleur, Simone, Esmee en Alicia
Meisjes-B: Kim, Lotte, Ilse, Sanne, Niveka, Fleur, Simone, Esmee en Alicia (Foto: PR)

Feest afgelopen week bij volleybal vereniging Vovero. Twee van de zes jeugdteams werden kampioen en dat werd in de Rozenburcht uitgebreid gevierd. Meisjes B en het Meisjes CMV team werden door het bestuur en de ouders flink in het zonnetje gezet.

Twee kampioenen bij Vovero

Meisjes B werd vorige week kampioen in de uitwedstrijd tegen Hou Stand. Het werd nog even spannend in de wedstrijd toen, na twee gewonnen sets, de derde set onverwacht naar Hou Stand ging. De Vovero meiden herpakten zich in de vierde set en lieten met 25-10 duidelijk merken wat het betere team was. Door de 3-1 overwinning was het team onbereikbaar geworden voor de nummer 2 en werd afgelopen donderdag het kampioenschap gevierd. 

Kampioen worden is al niet eenvoudig maar dit team kon voor de derde (!) keer op rij de kampioensschaal in ontvangst nemen. Top gedaan meiden en op naar nieuwe uitdagingen.


CMV 5 Meisjes: Zoë, Liz, Emily en Tessa Foto: PR.

De jongste Vovero jeugd speelt volleybal met behulp van het Circulatie Mini Volleybal (CMV) waarin gefaseerd toegewerkt wordt naar regulier volleybal. 2 Vovero teams spelen op het één na hoogste niveau mee (niveau 5) waarin al echt gevolleybald wordt op een wat kleiner veld. Succesvol ‘in 3-en spelen’ levert extra punten op en het is te zien dat hier veel op getraind wordt door Petra, Frederique en coach Ilse.

Zo succesvol zelfs dat het meisjes CMV-5 team met een enorm puntenverschil van 13 punten op de nummer 2 kampioen werd. Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd in de Rozenburcht gespeeld tegen Fidus en ook deze tegenstander werd met 4-0 aan de kant gezet waarna het feest losbarstte. Wat onder de indruk van alle aandacht, cadeautjes, champagne en medailles genoten de meiden enorm van het kampioenschap. Hun eerste kampioenschap maar met het talent dat in dit team aanwezig is zal het beslist niet het laatste kampioenschap zijn.

CMV 5 Meisjes: Zoë, Liz, Emily en Tessa