Peet Boers en Peter van Til kampioenen van Het Anker

Nieuws
Peter van Til; René Nonner; Ruud Pereira; Henk van der Pol; Arie Mostert en Peet Boers zijn dit seizoen de finalisten geworden.
Peter van Til; René Nonner; Ruud Pereira; Henk van der Pol; Arie Mostert en Peet Boers zijn dit seizoen de finalisten geworden. (Foto: Patrick Wanders.)

Anders dan andere jaren werden de finales van het libre en het bandstoten dit jaar niet op twee dagen gespeeld, maar op één dag, te weten vorige week woensdag op de biljartlocatie van Het Anker aan de Laan van Nieuw Blankenburg.

Door Kor Kegel

Om tot de finales te komen moesten de biljarters twee competitierondes spelen. Ronde één was van begin september tot aan de Kerst, ronde twee was van half januari tot april. De biljarters speelden in drie poules, zowel in de spelsoort libre als in het bandstoten.

Hoewel het einde van deze competitie soms erg ver weg leek, is het toch gelukt. Het heeft competitieleider Huub Peperkamp wel heel wat kunst- en vliegwerk gekost. Door ziekte van een aantal spelers verliep het moeizaam.

De finalepartijen werden gespeeld door de biljarters, die waren geëindigd op de eerste plaats van hun poule. Bij het libre betroffen het Peet Boers, Ruud Pereira en Arie Mostert. Bij het bandstoten ging het om Henk van der Pol, Peter van Til en René Nonner.

Bij het libre was Peet Boers uiteindelijk de sterkste. Met 23,48 punten eindigde hij als algemeen kampioen op de eerste plaats. Tweede werd Ruud Pereira met 19,74 punten en derde, de kampioen van vorig jaar, Arie Mostert met 17,66 punten.

Bij het bandstoten was Peter van Til opnieuw de sterkste. Hij behaalde 24,48 punten en werd daarmee algemeen kampioen – en dat voor het derde achtereenvolgende jaar!

Tweede werd Henk van der Pol met 16,80 punten. Op de derde plaats eindigde René Nonner met 13,12 punten.

Gerrit van der Sluijs, voorzitter van biljartvereniging Het Anker, reikte de prijzen uit. Omdat Peter van Til de wisselbeker bij het bandstoten voor het derde achtereenvolgende jaar kreeg uitgereikt, mag hij deze nu behouden en moet de vereniging voor volgend jaar een nieuwe wisselbeker voor het bandstoten aanschaffen.

Met de finale is het einde van het biljartseizoen bereikt, althans voor wat de interne competitie betreft. Er worden deze zomer nog wel enkele toernooien georganiseerd, waaronder de Zomeravond-competitie. Vanaf dinsdag 21 mei spelen de Rozenburgse biljartverenigingen Het Anker, De Klosboys en bv Rozenburg een onderlinge competitie, zowel uit als thuis. De wedstrijden worden gespeeld in de biljartlocatie vanaf 19.00 uur. Op zaterdagmiddag 1 juni volgt dan de finale. Wie eens wil komen kijken of een spelletje biljart wil spelen - of het wil leren - die is bij Het Anker van harte welkom. Van maandag- tot en met zaterdagmiddag is de locatie geopend vanaf 13.00 uur. Er is dan altijd iemand aanwezig om je vragen te beantwoorden.