Historisch Zwanenwater

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

CALLANTSOOG - Het Zwanenwater wordt al meer dan vijfenveertig jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten. De geschiedenis van het gebied gaat echter honderden jaren terug. Ontdek de markante verhalen uit de geschiedenis van het Zwanenwater zondag 30 juni tijdens een wandeling door de natuur van 13.30-16.00 uur.

Tijdens de wandeling door het Zwanenwater vertelt de boswachter over de rijke historie. Bijvoorbeeld over het ontstaan van het Zwanenwater, de eigenaren door de jaren heen, de jachtpartijen die plaatsvonden en het Zwanenwater tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Dankzij steun van Natuurmonumenten-leden aan de actie 'Behoud Zwanenwater nu en later ...' in 1972 heeft Natuurmonumenten het gebied aan kunnen kopen. Wat doet Natuurmonumenten om het Zwanenwater te beschermen en behouden voor de toekomst? Ontdek alles tijdens deze bijzondere excursie.

Tickets

Om deel te nemen aan de excursie is het noodzakelijk vooraf een ticket te boeken via website: www.nm.nl/agenda-callantsoog. Meer informatie en vragen: vragen: Ledenservice Natuurmonumenten via 035-655 99 11, tijdens kantooruren. Kosten: 5 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden. Startpunt: Parkeerplaats Zwanenwater, Zuidschinkeldijk 3a, Callantsoog.

Over het Zwanenwater

Het Zwanenwater bij Callantsoog is een groot natuurgebied in topconditie. Voor veel zeldzame planten en dieren biedt het Zwanenwater de ideale leefomstandigheden. De twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa liggen er verscholen. Natuurmonumenten beheerd dit gebied met grote zorg. Dat zou niet lukken zonder de inzet van vrijwilligers. Door het Zwanenwater lopen twee wandelroutes. Meer informatie is te vinden op www.nm.nl/zwanenwater.

Afbeelding