Melissa Deenstra en Marjolein Broersen verstoppen 1 juni allerlei beschilderde keitjes door de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Vind je er een, dan kun je die inleveren tegen een leuke prijs bij een van de sponsoren.
Melissa Deenstra en Marjolein Broersen verstoppen 1 juni allerlei beschilderde keitjes door de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Vind je er een, dan kun je die inleveren tegen een leuke prijs bij een van de sponsoren. ((Foto: Team Sportservice))

Beschilderde keitjes leveren sportieve prijzen op tijdens Week voor Gezonde Jeugd

2 jun, 11:22 Algemeen

SCHAGEN / HOLLANDS KROON – Vind je een beschilderd keitje, dan maak je kans op een prijs. Simpel toch. Op 1 juni verstoppen de JOGG-regisseurs Melissa Deenstra en Marjolein Broersen de keitjes door de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. De vinders ervan wordt aangeraden ze snel bij zich te stoppen en in te leveren bij de sponsoren.

“Iedereen heeft tot eind juni de tijd om de steentjes te vinden. En we doen ons best, dus het zal best goed zoeken worden om ze te vinden”, lacht Melissa Deenstra. In Schagen zijn zwembad De Wiel en SkagaVenture sponsoren. Daar kun je je keitje inleveren. Bij het zwembad krijg je er zwembadkaartjes voor en Skaga geeft een heat karten of een uurtje springen in het springpark weg.” In de gemeente Hollands Kroon krijgen de vinders een vrijkaartje voor Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In dit populaire park leven ontzettend veel dieren waar je tussendoor kunt lopen.

Rage op Facebook

Het initiatief van de beschilderde stenen is van Kei Kado 0223. Met bijna vijfduizend volgers op Facebook is dit inmiddels uitgegroeid tot een ware rage. Zo staat er een foto van een mandje met lieve beschilderde keitjes op een begraafplaats. Met de tekst: ‘beste nabestaande, wilt u een keitje bij het graf van uw dierbare willen plaatsen, dan mag u een steentje pakken’.

Beetje liefde en een glimlach

“Het idee erachter is een beetje liefde en een glimlach geven in een bizarre tijd”, weet Marjolein Broersen. Sommige mensen houden de steen als aandenken aan een mooie wandeling. De JOGG-regisseurs uit de Noordkop grepen het initiatief aan om mensen in beweging te krijgen en in te laten zien hoe belangrijk gezond leven is. JOGG staat voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst.

Meer in Week Gezonde Jeugd

Het keien-idee hangt nauw samen met de Week voor de Gezonde Jeugd die van 7 tot en met 11 juni duurt. De Noordkop JOGG-regisseurs hebben naast deze actie ook tal van andere activiteiten uitgedacht. Er zijn gratis webinars en een quiz te volgen. Steeds in samenwerking met partijen als GGD Hollands Noorden en diverse gemeenten.

Meer weten over de hele Week voor de Gezonde Jeugd? Kijk op onze speciale pagina: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/week-voor-de-gezonde-jeugd/.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Schagen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
OVNH: Green Soap Company Beste Onderneming van 2022 (MKB-Midden) Algemeen 25 mei, 21:42
Afbeelding
OVNH: Drystack Beste Onderneming van 2022 (MKB-Klein) Algemeen 25 mei, 20:47
Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Kindervakantieweek Humanitas ‘een vakantie voor ieder kind’ Algemeen 25 mei, 17:40
Afbeelding
Vier Blauwe Vlaggen voor stranden in Schagen Algemeen 25 mei, 15:37
Afbeelding
Open tafeltennistoernooi 2e Pinksterdag Sport 25 mei, 15:15
Afbeelding
Lenteloop in Burgerbrug Algemeen 25 mei, 12:57
Afbeelding
Atletiekfestijn Sport 25 mei, 12:56
Afbeelding
Vernuft en stilte in de eendenkooi Algemeen 25 mei, 12:39
Afbeelding
Hoe willen inwoners van gemeente Schagen geïnformeerd worden? Algemeen 25 mei, 10:37
Afbeelding
Reizend Alzheimer Café Nieuwe Niedorp Algemeen 24 mei, 09:05
Afbeelding
Koe in sloot in Schagen 112-nieuws 24 mei, 04:27
Afbeelding
Alzheimer Café Schagen in De Bron Algemeen 23 mei, 16:20
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief