Het Schagen Compliment voor twee inwoners

Algemeen
Jan de Maijer en Henk van Tatenhove.
Jan de Maijer en Henk van Tatenhove. (Foto: Pierre Mettes Fotografie)

TUITJENHORN - Jan de Maijer en Henk van Tatenhove hebben zondagmiddag 20 november om 15:30 uur het Compliment van Schagen ontvangen. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel in buurthuis Ahoj uit handen van wethouder Cor Quint.

Jan de Maijer is in 2005 als vrijwilliger/bestuurder bij de Buurtbusvereniging begonnen. Vanwege zijn technische achtergrond kreeg hij de zorg voor het wagenpark. Dagelijks was er werk voor hem. Bussen rijden zes dagen per week en 13 uur per dag. Dat vraagt aandacht voor de techniek waar Jan verantwoordelijk voor was. 

Regelmatig moest hij mankementen verhelpen of de bussen naar de garage brengen. Toen de Provincie besloot nieuwe bussen te kopen was het vanzelfsprekend dat Jan in de commissie zat die de aanschaf en ombouw van de bussen moest begeleiden. In 2021 moest hij door persoonlijke omstandigheden stoppen met zijn technische inzet voor de buurtbusvereniging.

Vanwege hun verdiensten

Henk van Tatenhove is in 2006 als chauffeur begonnen bij de buurtbusvereniging. Als chauffeur op grote vrachtwagens en ander rijdend materieel was hij goed op de hoogte van allerlei technische zaken. Hij werd gevraagd om wat werkzaamheden van de technische man in het bestuur over te nemen en was hij jarenlang de vice-voorzitter. Zijn functie was ook nieuwe chauffeurs meenemen voor een proefrit, waarna hij beoordeelde of deze geschikt waren als chauffeur. Als een chauffeur onverwachts niet kon rijden, wist hij dit probleem op te lossen en een andere chauffeur te regelen. Alles deed hij voor de bereikbaarheid van de reizigers (inwoners van Schagen). Door persoonlijke omstandigheden is hij inmiddels gestopt met zijn inzet voor de buurtbusvereniging.

Jan de Maijer en Henk van Tatenhove zijn voorgedragen voor het Compliment van Schagen door het bestuur van de Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel.