Robert en Mirjam geven de ‘ijsschep’ door

Algemeen
De eerste foto 1989.
De eerste foto 1989. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Samen zijn, samen werken, en toch tijd tekort hebben voor elkaar. Voor Robert en Mirjam is de tijd aangebroken hun zaak Picobello over te dragen aan de nieuwe opvolgers Glenn en Angelique. Zij zullen met net zoveel passie - op hun manier - de ijssalon voortzetten. 

“Wij zijn blij en dankbaar dat we in de afgelopen tijd zoveel Picobello momenten met klanten hebben mogen meemaken. Alle verhalen, de blije gezichten, ze hebben allemaal een plekje in ons hart,” laat het stel op Facebook weten.

Robert zijn ouders hadden een banketbakkerij, daar is hij begonnen met werken. Vanaf zijn 23ste is hij een klein ijssalonnetje ernaast gestart. Inmiddels is dit ondernemende idee tot iets groots uitgegroeid. Waar Robert ooit in zijn eentje de winkel runde, heeft hij nu samen met Mirjam 16 parttimemedewerkers. Die groei is in kleine stapjes doorgemaakt. Het begon met het verkopen van ijs in een kleine vitrine dit mondde uit tot een samenwerking met zijn ouders. Uiteindelijk heeft hij de zaak overgenomen en hebben er verschillende verbouwingen plaats gevonden. De laatste was in 2011.

Samen zijn

“Wij kijken terug op een mooie tijd. We zijn het meest trots op hoe wij met al onze Picobello-medewerkers de zaak hebben kunnen maken zoals hij nu staat. Er is lief en leed gedeeld met klanten die dit mede mogelijk gemaakt hebben. De kleine kindjes die hier vroeger kwamen, zijn nu zelf ouders en komen op hun beurt met hun kindjes weer ijs halen. Prachtig om te zien dat er meerdere generaties genieten van Picobello-ijs. We hebben de mooiste en leukste winkel met het meest fantastische beroep wat er is. Nu is de tijd aangebroken voor een volgende fase, namelijk samen zijn.”

Mirjam en Robert bij afsluiting Picobello Schagen
Mirjam en Robert samen bij de afsluiting met het personeel - aangeleverd