Start aanleg rotonde Speketersweg

Nieuws
Werkzaamheden in Dirkshorn gaan van start.
Werkzaamheden in Dirkshorn gaan van start. (Foto: Google Maps)

DIRKSHORN - Werkzaamheden aanleg rotonde Speketersweg/Woudmeerweg in Dirkshorn gaan volgende week van start. De komende maanden vinden er werkzaamheden plaats in Dirkshorn. Na een lange periode van voorbereiden wordt er een nieuwe rotonde aangelegd op de kruising Speketersweg/ Woudmeerwerg.

Planning van werkzaamheden

De afgelopen tijd heeft de gemeente Schagen al veel voorbereidend werk gedaan. Er zijn diverse onderzoeken gedaan, overleggen gevoerd met nutsbedrijven en het project is afgestemd met aanliggende gemeenten. In april gaat de uitvoering van start. 22 april start de civiele aannemer, Boskalis Nederland, met de voorbereidende werkzaamheden t.b.v. het verleggen van de bestaande kabels en leidingen. Ook worden er een aantal watergangen verplaatst. Als deze voorbereidende werkzaamheden klaar zijn, gaan de betreffende nutspartijen de bestaande kabels en leidingen verleggen. PWN, Liander en KPN starten rond 6 mei en naar verwachting zijn deze werkzaam na ongeveer 6 weken gereed.

Wanneer de kabels en leidingen zijn verlegd, gaat Boskalis Nederland verder met de aanleg van de nieuwe rotonde. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf begin juni t/m eind augustus.

Afsluiting en omleidingen

Vanaf maandag 22 april wordt de complete kruising Speketersweg/ Woudmeerweg afgesloten voor al het verkeer. Dit zal zijn t/m einde werkzaamheden, eind augustus.

Het (sluip)verkeer wordt omgeleid via de N245, N504, 42 en de N241. Er wordt ook een lokale omleiding ingesteld voor het bestemmingsverkeer. Deze omleidingen worden aangegeven middels bebording.

NH Bereikbaar

Voor een overzicht van alle werkzaamheden in de gemeente Schagen kunt u de website van NH Bereikbaar raadplegen via: https://melvin.ndw.nu/public