DE 10 VRAGEN

De 10 vragen aan... Elza Benko-Tol

Nieuws
Elza Benko-Tol
Elza Benko-Tol (Foto: )

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Iris Bossen nomineerde vorige week Elza Benko-Tol.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Elza Benko-Tol. Ik ben 42 jaar en kom oorspronkelijk uit Volendam. Sinds 2017 woon ik in de Noordkop en ben vorig jaar gelukkig getrouwd met Robert Benko en heb twee bonuskinderen. Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van mijn winkel Elza’s Gems in Schagen. Dit wordt een nieuwetijds winkel aan de Molenstraat 22. Ik heb er echt ontzettend veel zin in! Het is altijd al mijn droom geweest om een winkel als deze te beginnen en nu kwam het als het ware op mijn pad. En heb deze kans met beide handen aangegrepen. Hoe gaaf is het dat je van je hobby je werk kan maken.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren in Purmerend

Wat heb je met deze gemeente?

Ik woon samen met mijn man in ‘t Zand. En vind het heerlijk wonen daar. Ik ben een echt dorpsmens. Schagen vind ik leuk om doorheen te gaan, op terras te zitten en feest te vieren op het plein bij de kerk. Er hangt een leuke sfeer en er wordt altijd wel wat georganiseerd.

Wat is de mooiste plek binnen gemeente Schagen?

Ik hou erg van de zee, het strand en de bossen. Als ik even de kans krijg ben ik daar wel te vinden.

Welke herinnering aan je Schagen is je dierbaar?

We zijn vorig jaar in Wonder’s getrouwd. Dat was een dag om nooit te vergeten. Alles was top geregeld en we hebben echt genoten van ‘onze’ dag daar.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Blijf jezelf dan komt alles goed. En dat is ook echt zo. Aan een kopietje hebben we niks

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat, ondanks ik een nieuwetijdswinkel ga starten, ik ook gewoon die nuchtere Volendamse met humor ben.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Er zijn meerdere goeie restaurants vind ik, maar ik zeg dan toch uiteraard Wonder’s. De hapjes wanneer je iets luchtigs wil eten met vrienden. En ook de dinerkaart. Het is daar gewoon altijd goed voor elkaar.  Maar zeker ook brasserie Dikke. Als ik daar binnen stap dan komt er een soort rust over me heen wat ik niet kan omschrijven. En ik kan daar echt genieten van een lekker koppie (cappuccino)

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Dat zijn meerdere dingen eigenlijk. Ik vind het heel leuk om samen met mijn man op pad te gaan. Wij hebben echt ontzettend veel lol samen. En ik vind het erg leuk met vrienden, lekker samen lunchen en wat drinken. Gezelligheid en slappe humor hebben. Ik hou er van.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek? 

Ik geef het stokje over aan Katinka Groot. Ik heb haar leren kennen als een liefdevol en mooi persoon die mensen verder kan helpen met wat ze doet.