Broeders en nonnen voeren boventoon bij OEK

Cultuur
'Broeders bij Nonnen …. waar zijn we aan begonnen'
'Broeders bij Nonnen …. waar zijn we aan begonnen' (Foto: aangeleverd)

SCHAGERBRUG – Bij toneelvereniging Ons Eigen Kring staat het gehele seizoen bol van voorstellingen. 

Door Paul Dekker

Toneelvereniging OEK bol van voorstellingen

In de maand januari heeft OEK-jong met het stuk ‘de Johnny’s’ reeds vier keer in de podiumzaal van OEK opgetreden en vanaf 6 maart zal in een serie van zes voorstellingen in veertien dagen OEK-volwassenen laten zien, waar ze de afgelopen zes maanden mee zijn bezig geweest. Onder leiding van regisseur Lars van der Brugge hebben de twaalf spelers zich vastgebeten in het kluchtige blijspel ‘Broeders bij Nonnen …. waar zijn we aan begonnen’.

Klooster

Het stuk speelt zich af in het klooster alwaar de zes nonnen te lijden hebben onder het schrikbewind van moeder-overste Braspenning. Zij proberen hier van alles aan te doen, maar door tegenwerking van zowel de overste, als haar gemene hulpje Dorothé lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Dan komt er een brief van hogerhand waarin kardinaal Koops schrijft, dat er vanwege bezuinigingen een aantal broeders in het klooster moeten worden gehuisvest. (Tekst gaat door onder foto)


‘Kom dat zien’- (Foto: aangeleverd)

Moeder overste

De samenwerking tussen de broeders en de nonnen verloopt prima, maar moeder overste is in alle staten. Ze zet alles op alles om de broeders weer weg te krijgen en middels list en bedrog lijkt het haar nog te lukken ook. Pas aan het eind van dit kolderieke stuk volgt de ontknoping die even verrassend als weerzinwekkend is. Zijn overste en bisschoppen onaantastbaar of heeft bidden toch nog zin?

Spektakel

De voorstelling kent naast het toneelspel ook een zevental lekker in het gehoor liggende liedjes, die worden begeleid door het combo onder leiding van Cees Langedijk. De voorstelling belooft weer een waar spektakel te worden; iets waar OEK al jaren om bekend staat.


Voor info over uitvoeringsdata en het bestellen van kaarten kun je kijken op de website www.oek.nl.