Interessante lezing in het najaar

Cultuur
Kerk in Callantsoog.
Kerk in Callantsoog. (Foto: aangeleverd)

CALLANTSOOG - De Raad van Kerken Schagen e.o. organiseert ook dit najaar weer een interessante lezing. In dit herdenkingsjaar is die gerelateerd aan slavernij. Maja Drenthe komt vertellen over de zoektocht naar haar achtergrond, die onlosmakelijk verbonden is met slavernij. Slavernij is niet alleen deel van haar persoonlijke geschiedenis, maar maakt deel uit van ons aller gezamenlijke geschiedenis.

Maja’s zoektocht begon in 2000 toen ze samen met haar vader de familiestamboom ging uitzoeken. Die zoektocht leidde uiteindelijk naar haar betovergrootmoeder, een tot slaaf gemaakte vrouw, die werkte als ‘veldmeid’ op een suikerplantage. Vele jaren later werd Maja gids in het Stedelijk Museum Alkmaar en mag zij de bezoekers van de tentoonstelling ‘Plantage Alkmaar’ alles vertellen over slavernij in het algemeen en meer specifiek in relatie tot plantage Alkmaar in Suriname.

De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage in de deurcollecte na afloop wordt op prijs gesteld. Zondag 5 november ben je vanaf 14:30 uur welkom in de kerk in Callantsoog aan Kerkplein 1.