‘Zie de Schie’ kent uitstekende aftrap

Algemeen
fotobijschrift:Deelnemers aan ‘Zie de Schie’ passeren de Havenkerk aan de Lange Haven.
fotobijschrift:Deelnemers aan ‘Zie de Schie’ passeren de Havenkerk aan de Lange Haven. (Foto: Fred Ernst)

Het nieuwe evenement ‘Zie de Schie’ is zeer succesvol van start gegaan. Het Cultureel Forum spreekt zelf van een kleinschalige start. Dat belooft dus volgend jaar een uitgebreid activiteitenprogramma.

Door Kor Kegel

Donderdagavond was het Schiecafé in de Korenbeurs met 95 belangstellenden goed bezocht. Het weekend bracht nog veel grotere aantallen bezoekers op de been. Ze genoten van een aangename variatie aan tours door de binnenstad, bij bewoners thuis, op bezoek bij schippers, en met vaartochten over de Schie, waartoe ook de Lange Haven en de Buitenhaven worden gerekend – evenals eigenlijk de havens en grachten die hun begin en einde in de Schie vinden.

Vervolg

“Het was gelukkig een mooi weekend,” zegt Pieter Kuster namens de organisatie. De thema’s van de tours spraken een leuk publiek aan. ‘Gluren bij de buren’ en ‘Wonen op de Schie’ ware gelijk populair. Ook de tochtjes van de Glasfabriek aan de Buitenhavenweg naar de SodaFabriek aan de Makkersstraat vice versa - met onderweg dichtende gidsen en telkens een ander thema - werden door de deelnemers zeer gewaardeerd. “Het was nu de eerste keer. ‘Zie de Schie’ is vanwege de coronacrisis tweemaal uitgesteld. Vandaar deze wat kleinschalige start. Komende jaren wordt het evenement uitgebreid met meer activiteiten op en rondom de Schie”, aldus het Cultureel Forum Schiedam.