Nieuwe unieke Leger des Heils locatie in Schiedam feestelijk geopend

Algemeen
Huiskamer ReShare Store Schiedam.
Huiskamer ReShare Store Schiedam. (Foto: PR)

Op de Groenelaan 45 in Schiedam opende het Leger des Heils een Bij Bosshardt huiskamer én een ReShare Store in één. Dit is de eerste keer dat deze twee concepten van het Leger des Heils bij elkaar komen in één pand. Wethouder Zwang van de PvdA knipte op woensdag 8 februari het lintje door en opende daarmee officieel de deuren.

De plechtigheid werd geopend door Michel Rosenquist, directeur Retail & Marketing bij ReShare. Hij vertelde aan de gasten: “Ik ben er trots op dat we in Schiedam dit unieke nieuwe concept kunnen realiseren: een mooie, frisse kledingwinkel in combinatie met een fijne, warme huiskamer. Verder vind je op deze locatie ook nog kleine kringloopwinkel, een plantenasiel en een activiteitencentrum. Voor ieder wat wils en iedereen is welkom”.

Samenwerken

Wethouder Petra Zwang was aanwezig om het lintje van de nieuwe locatie officieel door te knippen. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het armoedebeleid, de schuldhulpverlening en de kinderopvang in de gemeente Schiedam. In het licht van haar aanwezigheid en haar goede werk in de gemeente, doneerde het Leger des Heils kledingbonnen t.w.v. €1000 aan de wethouder, om weg te geven aan mensen die het nodig hebben. “Een Bij Bosshart huiskamer en een ReShare Store voor het eerst op een locatie. Dat dit in Schiedam is, is vanzelfsprekend. Want in Schiedam zorgen we voor elkaar en dat doen we door niet in hokjes te denken, maar juist door samen te werken.”

Opening

Na deze overhandiging sprak Wethouder Zwang over de mooie initiatieven en activiteiten die hier samen met de bewoners en andere organisaties in Schiedam Zuid zullen ontstaan. Hiermee knipte ze het lintje door en opende officieel de deuren van de nieuwe ReShare Store en buurthuiskamer. Hierna was iedereen welkom om binnen te lopen voor een hapje en een drankje, en natuurlijk om te shoppen.

ReShare Store

De ReShare Store is de frisse en moderne tweedehands – en vintage kledingwinkel van het Leger des Heils. Je vindt er mooie kleding voor een eerlijke prijs. Mens en milieu zijn de belangrijkste drijfveren van de Store. Iedereen is welkom om te shoppen, om een praatje te maken of bijvoorbeeld voor een leuke vrijwilligersbaan. Alle opbrengsten komen ten goede aan hun werk voor mensen en milieu. De productie van 1 kilo katoen kost gemiddeld zo’n 8000 liter water en stoot 3,4 kg CO2 uit. Door textiel te hergebruiken, worden deze grondstoffen bespaard.

Er zijn momenteel 13 ReShare Stores door heel Nederland en daar komen er nog meer bij. Kijk voor meer informatie op www.resharestore.nl.

Bij Bosshardt huiskamer

Met de huiskamer biedt het Leger des Heils een laagdrempelige voorziening voor de wijk waarin bewoners elkaar op basis van vrijwilligheid kunnen ontmoeten en iets voor elkaar kunnen betekenen. Een plek waar iedereen ongeacht zijn geloof, geslacht, leeftijd en etnische herkomst zomaar even kan binnenlopen voor een ontmoeting, een gesprek of een kopje koffie. Een plek met een lage drempel, waar mensen zich welkom voelen en waar op voorhand niets moet. Dit in navolging van het gedachtegoed van wijlen majoor Bosshardt. Zij wist als geen ander met alle mensen om te gaan. Deze ontmoetingsplek dient als een ‘huiskamer van de buurt’ en draagt de naam “Bij Bosshardt”.

Ook helpen?

Help jij het Leger des Heils deze locatie tot een succes te maken? Dat kan op verschillende manieren:

-        Kom langs! Bijvoorbeeld om te shoppen of voor een kopje koffie en een praatje;

-        Doneer kleding, klein huiswaar of planten voor hergebruik;

-        Kom vrijwilligerswerk doen in de ReShare Store of in de buurthuiskamer. Meer informatie en aanmelden kan via Marjolein Heijboer: marjolein.heijboer@legerdesheils.nl.