Hennie Hagestein kijkt uit naar boekpresentatie

Nieuws
Ex-politieman Hennie Hagestein presenteert zijn boek op 1 juli bij Post Scriptum.
Ex-politieman Hennie Hagestein presenteert zijn boek op 1 juli bij Post Scriptum. (Foto: )

Veel Schiedammers kennen hem nog uit zijn tijd bij de Schiedamse politie: Hennie Hagestein. Over zijn belevenissen als (aspirant-)agent, hoofdagent, brigadier, adjudant/inspecteur en later ook rechercheur schreef de inmiddels 80-jarige tientallen columns voor onder meer het politiemagazine Copper.

Die zijn nu voor het eerst gebundeld in een boek, dat zaterdag 1 juli (om half 11) officieel en in het openbaar wordt gepresenteerd in Boekhandel Post Scriptum aan het Hof van Spaland 31 in Schiedam. “Heel bijzonder dat ik dit op mijn oude dag nog mee mag maken”, aldus de Schiedammer. “Want zeg nou zelf: wie op mijn leeftijd kan nu nog zeggen dat hij een boek mag uitgeven? Ik ben er erg blij mee en kan bijna niet wachten op het moment dat het in een echte boekhandel wordt gepresenteerd.”

Lach en traan

Hennie maakte in zijn ruim 35-jarige politiecarrière uiteraard heel veel bijzondere avonturen mee. Mooie gebeurtenissen, die goed afliepen, maar ook avonturen die hij vanwege de tragiek en dramatiek liever niet had meegemaakt. Al die gebeurtenissen beschrijft Hennie op zijn eigen karakteristiek wijze: met een lach en een traan.

Misdaadjournalist

“Ik denk dat het boek voor een breed publiek interessant kan zijn”, zegt Hennie. “Het zal zeker bij iets oudere mensen ook herinneringen oproepen aan gebeurtenissen uit het verleden.
Natuurlijk werd daar ook vaak over geschreven in de lokale en regionale media. Daarom vind ik het leuk dat ik het eerste exemplaar uit mag reiken aan misdaadjournalist en Schiedammer Sander Sonnemans. Veel verhalen waren ook voor hem - hij heeft het al mogen lezen - heel herkenbaar.”

Welkom

Het boek is getiteld “Voor het leven geketend” en verschijnt via uitgeverij RETROVISION in Westland. Hennie: “Fred Louter, een voormalig AD-sportjournalist, is uitgever en heeft mij uitstekend begeleid en een echt boek gemaakt van al mijn verhalen. Ik ben hem enorm dankbaar. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de officiële boekpresentatie, waarbij ik het boek voor geïnteresseerden natuurlijk zal signeren. Iedereen is dan ook van harte welkom op zaterdag 1 juli!”

Het boek “Voor het leven geketend (en andere waargebeurde politieverhalen)” is vanaf 1 juli voor 20 euro te koop bij Post Scriptum, bij Hennie persoonlijk en online via de webwinkel van uitgeverij RETROVISION (webwinkel.retrovision.nl).