Ontmoet de reuzen van Schiedam op Nationale molendag

Nieuws
Ontmoet de nationale reuzen van Schiedam en laat ze aan vrienden of familie zien op molendag.
Ontmoet de nationale reuzen van Schiedam en laat ze aan vrienden of familie zien op molendag. (Foto: PR)

Ontmoet de reuzen van Schiedam op Nationale Molendag. Een gezellige historische sfeer in, op en om de molens in Schiedam.

Schiedam heeft de hoogste traditionele molens ter wereld. Daar kunnen we als Schiedammers trots op zijn. Op zaterdag 11 mei van 11.00 tot 17.00 uur is het Nationale Molendag, een kans om deze historische ‘reuzen’ te ontmoeten en Schiedam aan familie of vrienden te laten zien. Malen met de molenaars, uitleg hoe de molens werken en ambachtelijke molenproducten proeven. Vanwege Nationale Molendag zullen er molens draaien en zijn de molens gratis te bezoeken. De grootte van de molens en het uitzicht vanaf de houten balies maken indruk.
Rondom de molens is genoeg te beleven. Waan je in de historie tussen de figuranten en acteurs in klederdracht, de oude ambachten en een gezellige markt. Er zijn toneelvoorstellingen en muziekoptredens, foodtrucks, het senioren terras van J&S, historische schepen, demonstraties van ambachten, een pannenkoekenterras met een poppentheater (waar Jan Klaassen is gespot) en verschillende leuke kinderactiviteiten. Vaar mee met de molenboottocht met muziek (fluisterboot) en zing lekker mee of maak een wandeling met de stadsgidsen.
Kortom; voor elk wat wils. Molendag is gratis toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden. Molendag wordt ook dit jaar weer georganiseerd door stichting De Schiedamse Molens en Stichting Triple C - Care, Cure & Culture en alle vrijwilligers die zich belangeloos voor Schiedam inzetten.

Kijk voor informatie en het programma op onze website: https://stichtingtriplec.nl/Molendag
Of neem een kijkje op https://www.deschiedamsemolens.nl voor alle informatie over de molens.