Sportspelen krijgen een vervolg

Nieuws
Het 'of ze er zin in hadden' kreeg vorig jaar een enthousiast 'ja' als reactie. Het zal ditmaal niet anders zijn. (Foto: RWM)
Het 'of ze er zin in hadden' kreeg vorig jaar een enthousiast 'ja' als reactie. Het zal ditmaal niet anders zijn. (Foto: RWM) (Foto: )

Een super succes. Dat was het sportfeest waarmee Team Sportservice Schiedam leerlingen uit groep 5 van het basisonderwijs vorig jaar verblijdde. Niet voor niets kreeg de vraag “of ze er zin in hadden” toen al een spontaan “ja” als antwoord. Een vervolg kon niet uitblijven.

Die gaat er dus komen. Bovendien blijkt het hoort-zegt-het-voort zijn werk gedaan te hebben, want er hebben zich voor de tweede editie van de Schiedamse Sportspelen meer basisscholen aangemeld dan vorig jaar. Bovendien is sportpark Willem-Alexander als derde locatie toegevoegd aan de twee die vorig jaar the-place-to-be waren: het complex van PPSC in sportpark Thurlede en van Hockey Combinatie Schiedam op sportpark Harga.

De Spelen zijn een nieuwe en vooral vrijblijvende manier om jongeren met de grote keuze aan sporten kennis te laten maken.

Met meer scholen en meer kinderen uit groep 5

Verdeeld over drie dagen (dinsdag 14, donderdag 16 en vrijdag 17 mei) worden 650 groep-vijf leerlingen (200 meer dan vorig jaar) afkomstig van zestien scholen bezig gehouden met bijvoorbeeld korfbal, dansen, atletiek, cricket, voetbal, handbal en boksen. Dat doet het Sportteam met steun van de Schiedamse clubs, die zo een mooi podium krijgen om hun vereniging en sport te presenteren. 

Wethouder Antoinette Laan en Team Sportservice-directeur Ellis van der Weerden zijn op dinsdag 14 mei op Sportpark Willem Alexander om het driedaagse sportfeest om 9.30 uur feestelijk te openen. Uiteindelijk gaan alle jongeren om 13.30 uur met veel indrukken en een medaille naar huis