Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Ik ben er weer

Nieuws
Joke Ballijns.
Joke Ballijns. (Foto: Privé)

“Na een afwezigheid van 9 maanden, ga ik u weer verblijden (smile) met mijn gebrabbel. Twee weken neemt Kor Kegel de column voor zijn rekening, een week komt de column van Stella Schaper voorbij en de vierde keer zult u het met mij moeten doen.

door Joke Ballijns

Ik kan u zeggen: ik heb er zin in en heb het best wel gemist. Toen plotseling na 57 jaar huwelijk mijn man, maatje en vooral de laatste 10 jaar mijn mantelzorger, overleed stortte ik in een zwart diep gat.
Ineens moest ik alles zelf regelen en op administratief gebied gelukkig geen probleem, maar voor al het andere moest ik hulp vragen en laat dat vragen voor mij nu net het grootste probleem zijn.
Maar gelukkig veel echte vrienden en familie, die er zijn als je ze echt nodig hebt.
Ook kon ik voor mijn eigen veiligheid niets op sociaal media plaatsen. Omdat mijn oude huis geheel naar mijn handicap was aangepast, kon ik daar in mijn eentje niet blijven wonen en heb ik gebruik gemaakt van de doorstroomregeling die Woonplus aanbiedt.
Mocht u dit lezen en woont u als senior in een te groot huis? Niet meer overwegen, maar gewoon doen!
Het is een verademing dat nu alles gelijkvloers is, prachtig uitzicht, maar het belangrijkste is ik voel mij veilig en thuis.

Natuurlijk kan ook ik in mijn nieuwe huis niet zonder extra hulp, maar Frankenland zit om de hoek en ik moet lachen als ik hulp krijg bij het douchen en zij vraagt: zal ik uw haar kammen zoals op de foto uit de krant?

Als dan ook ‘s avonds het gesprek met de hulp komt op mijn zelfgeschilderde schilderijen, die heeft u op de schilderclub gemaakt met mijn schoonmoeder, maar ik ken u zelf uit de krant, dan begint het kwartje te vallen en bedenk ik:

Is deze meid weer klaar om een stukje te schrijven?

Het antwoord is JA.

Ik brand van nieuwsgierigheid of u mijn gebrabbel nog wel leuk vindt, ik wil graag losbarsten over de Zonnebloem Schiedam, waar ik een fantastische vakantie en activiteiten mee heb gehad, Soos Blauwhuis die nog steeds meer leden wil verwelkomen, IMTRANS als u wilt verhuizen en wat een goede service zij verlenen. Het nog steeds niet werkend liftje tussen de Havenbogen en Frankeland, kom op mensen het is 2024!! en dit liftje is al 2 jaar kapot.

De bewoners van de Havenbogen betalen elke maand hiervoor en Woonplus laat het gewoon afweten.

Ik ben naar de Havenbogen “gelokt” dat verzorging dichtbij en onder één dak is wat blijkt nu dat er een patiëntenstop is bij de huisartsenpraktijk is?

Kortom genoeg voor mij om uit te zoeken.