Deze 4 bedrijventerreinen in de regio worden flink verbeterd

Politiek
Plaspoelpolder in Rijswijk is een van de bedrijventerreinen die worden aangepakt met geld van de MRDH.
Plaspoelpolder in Rijswijk is een van de bedrijventerreinen die worden aangepakt met geld van de MRDH. (Foto: Archief/Robert Heijdemann)

Er wordt bijna een miljoen euro gestoken in het aanpakken van vier bedrijventerreinen in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Dat maakt de MRDH op woensdag 13 december bekend. Het gaat om bedrijventerreinen in Rijswijk/Den Haag, Delft, Nissewaard en Lansingerland.

Met de vier financiële injecties wil de MRDH, waar 21 gemeenten onder vallen, de bedrijventerreinen die er nu zijn efficiënter benutten, legt MRDH-bestuurder Aart Jan Spoon uit. De bedrijventerreinen moeten volgens hem toekomstbestendig worden. “Samen kunnen we dat voor elkaar krijgen. Door vier financiële bijdrages zetten we belangrijke eerste stappen om onze ambities te realiseren.”

Het gaat om de volgende vier bedrijventerreinen:

  1. Bedrijventerreinen Plaspoelpolder (Rijswijk) en Westvlietweg (Den Haag): hiervoor wordt € 560.000 uitgetrokken. De bedoeling is er bijvoorbeeld meerlaagse bedrijfsruimte te ontwikkelen en verouderde gebouwen op te knappen of helemaal te veranderen. Gebouwen kunnen ook duurzamer worden of er kunnen stukken van het terrein anders worden ingericht. 
  2. Bedrijventerrein Schieovers (Delft): het bedrijventerrein Schieoevers wordt in samenhang met de aangrenzende TU Delft Campus ontwikkeld tot Innovatiedistrict Delft (IDD). Dit bedrijventerrein wordt een werk-woongebied. Hier trekt de MRDH €130.000 voor uit.
  3. Bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering (Nissewaard): voor een van de grootste bedrijventerreinen in Nissewaard, Halfweg-Molenwatering is €106.500 beschikbaar gesteld. De gemeente Nissewaard investeert eenzelfde bedrag. Er wordt met dit geld gekeken hoe het terrein beter kan worden benut. Het terrein wordt niet alleen verbeterd, maar bedrijven kunnen er ook groeien. Het gaat dan om bedrijven die zich bijvoorbeeld richten op de toekomst van het havenindustrieel complex.
  4. Bedrijventerrein Klappolder (Lansingerland): eerst zaten er vooral tuinbouwgerelateerde bedrijven op dit terrein, zoals veilingen van Royal FloraHolland en de Greenery, maar die zijn nu weg. Ook door de komst van Zalando is het bedrijventerrein van karakter veranderd. “Om meer sturing te geven en de toekomst van Klappolder zeker te stellen wordt door de MRDH voor een opgavenstudie Klappolder 2050 € 71.430,- beschikbaar gesteld. Ook in dit geval investeert de gemeente Lansingerland zelf in het project”, aldus de MRDH.

Onder de MRDH vallen 21 gemeenten, waaronder Den Haag, Westland, Rijswijk, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Midden-Delfland.