Nog hard nodig: vrijwilligers bij De Zien

Algemeen
Zwembad De Zien staat te springen om vrijwilligers.
Zwembad De Zien staat te springen om vrijwilligers. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST – “Er zijn vier mensen geweest die ons met drukte bij willen staan, maar helaas echte vrijwilligers die zich op willen laten leiden hebben zich niet gemeld”, laat waarnemend voorzitter Margriet de Beurs van zwembad De Zien weten.

Noodkreet

Een paar weken terug stond in Nieuwsblad Uitgeest een noodkreet van de vrijwilligers van De Zien om zich aan te melden als vrijwilliger. Met name is er sterk behoefte aan personen die ook een opleiding willen volgen als toezichthouder of mensen die al in het bezit zijn van diploma ‘Zwemmend Redder’.

‘Water staat ons tot aan de lippen’

Margriet: “We hebben er echt alles aan gedaan om vrijwilligers bij ons bad te betrekken, maar helaas is het bij alle verenigingen een probleem om die mensen te krijgen en dus ook bij ons. Echt, het water staat ons tot aan de lippen. We hebben dringend extra vrijwilligers nodig. Bij elk bad moet minstens één vrijwilliger aanwezig zijn, maar met deze drukte moet je gewoon twee mensen bij een bad hebben om toezicht te houden. Want een toezichthouder wil ook wel even een kopje koffie drinken. Vandaar dat er twee mensen bij een bad staan. Een toezichthouder moet in het bezit zijn van een diploma ‘Zwemmend Redder’. Door de drukte zoals nu hebben we een probleem. Normaal is het zwembad open van 10.00 tot 17.00 uur, maar door gebrek aan vrijwilligers sluit het bad nu om 15.00 uur. Ontzettend jammer voor al die mensen, waaronder veel jeugd die langer wil zwemmen. Maar veiligheid gaat voor alles!” Baantjes zwemmers kunnen daarentegen elke dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur terecht in het bad. Voor alle informatie: www.zwembad-dezien.nl/vrijwilliger-worden/