Dit zijn de 5 beste restaurants in Uitgeest

Nieuws
De beste restaurant van Uitgeest? We hebben ze voor je op een rij gezet.
De beste restaurant van Uitgeest? We hebben ze voor je op een rij gezet. (Foto: Lisa Fotios via Pexels)

UITGEEST – Heb je geen zin om te koken? Heb je wat te vieren? Of wil je gewoon lekker uit eten in Uitgeest? Wij hebben de 5 beste restaurants in Uitgeest voor je gezocht. Hier kan je naar hartenlust genieten van een top sfeer, goede gerechten en lekkere wijnen.

Het dorp Uitgeest ligt vlakbij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en heeft daardoor veel mooie plekjes voor recreatie maar ook zeker ook voor restaurants en cafés. Ook het authentieke dorpscentrum is een bezoek waard. Onderstaande korte lijst is opgesteld op basis van onze eigen ervaringen en de hoogste beoordelingen op Tripadvisor.

De beste restaurants in Uitgeest

  • Bistro ’t Schippersrijk
  • Café Restaurant Klaas
  • Restaurant Havenrijk
  • Le Mimose
  • Restaurant Krelis

Bistro ‘t Schippersrijk

Uit eten aan het Uitgeestermeer? Bistro ’t Schippersrijk is één van de restaurants aan dit mooie water. Zeker dus één om te onthouden voor je lijstje ‘restaurants Uitgeest’! Het is een restaurant met een ongedwongen sfeer. Goed eten, lekker zitten en persoonlijke service staat hier op nummer één. Wat je niet mag missen? ‘De Verzameling’, dit is dé beroemde en populaire plank van ’t Schippersrijk. Een plank van een meter met een proeverij van verschillende koude en warme gerechtjes. Heb je iets te vieren? Maak de plank ‘Tres Chique’!

Adres: Lagendijk 3, 1911 MT Uitgeest | Geopend op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 22.00 uur | www.schippersrijk.nl

Café Restaurant Klaas

Hartje Uitgeest, tegenover het gemeentehuis, bevindt zich Café Restaurant Klaas. Klaas is één van de 24 restaurants in Noord-Holland met een Bib Gourmand-onderscheiding. De Bib Gourmand wordt uitgereikt door de MICHELIN Gids en is een onderscheiding voor een restaurant met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Alle reden dus om Café Restaurant Klaas een bezoekje te brengen. Op de kaart staan uiteenlopende gerechten, van Zuid-Amerikaanse rib-eye tot k(l)aasfondue met stokbrood en groente om te dippen.

Adres: Middelweg 13, 1911 EA Uitgeest | Geopend op woensdag t/m zondag van 16.30 tot 23.00 en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur | www.klaasuitgeest.nl

Restaurant Uitgeest aan het water

Restaurant Havenrijk

Heb je het over restaurants Uitgeest, dan mag Havenrijk hierbij niet ontbreken. Al jaren een vertrouwd adres om te gaan lunchen, borrelen of dineren voor de inwoners van Uitgeest en omstreken. Restaurant Havenrijk ligt in de jachthaven aan het Uitgeestermeer en in de zomer zorgen de vele boten en het klapperen van de masten voor een gemoedelijke en gezellige sfeer op de terrassen. Leuk om te weten: In Restaurant Havenrijk wordt ingekocht met respect voor het seizoen, de regio en het product.

Adres: Lagendijk 41, 1911 MT Uitgeest | Dagelijks geopend van 12.00 tot 23.00 en op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur | wwww.havenrijk.nl


Pizza eten in Uitgeest. - Foto: Engin Akyurt via Pexels

Ristorante Le Mimose

Broer Angelo en zus Giovannina bereiden al 27 jaar met hart en ziel - en een niet te vermijden vleugje Sardijns temperament - de lekkerste Italiaanse gerechten. Alle klassiekers uit de Italiaanse keuken komen hier voorbij. Melanzana parmigiana, insalata caprese, minestrone, calzone en scaloppina. Maar vergeet vooral Il Dolci niet! Een klein geheimpje… de tiramisú krijgt standaard een extra scheutje Tia Maria mee. Bij Ristorante Le Mimose waan je je binnen de kortste keren in Italië.

Adres: Burgemeester van Roosmalenstraat 1, 1911 EZ Uitgeest | Geopend op dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur | www.lemimose.nl

Restaurant Krelis

Restaurant Krelis is een uniek restaurant op een bijzondere plek. Absoluut dus een voor je lijstje met must-go’s als het gaat om restaurants Uitgeest! Krelis is gelegen op Erfgoedpark de Hoop, tussen het Uitgeestermeer en Zwaansmeer. Geniet van gerechten van een hoog niveau, maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Lunchen en dineren kan in het sfeervolle restaurant en bij mooi weer op het ruime terras met wijds uitzicht. Het bezoek helemaal uniek maken? Ervaar dan de luxe High Tea. Hartige en zoete items worden gecombineerd met bijpassende biologische theeën. Een feest voor de smaakpapillen.

Adres: Lagendijk 33R, 1911 MT Uitgeest | Geopend op woensdag t/m maandag van 10.00 tot 23.00 uur | www.krelis.nl