Varen in Uitgeest: de mooiste vaarroutes!

Uitgaan
Varen is de ideale activiteit voor een dagje uit!
Varen is de ideale activiteit voor een dagje uit! (Foto: Unsplash)

UITGEEST - Verken het natuurrijke Uitgeest vanaf het unieke perspectief van het water. Waar kun je het beste varen in Uitgeest? In dit artikel lees je alles over de leukste vaarroutes in Uitgeest en omgeving!

Varen in Uitgeest

Elke dag varen allerlei soorten boten door de waterwegen van Uitgeest en het Uitgeestermeer. Je ziet grote schepen, maar ook plezierjachten, sloepen en rubberbootjes. Mensen met plezierbootjes kunnen van in Uitgeest op het Uitgeestermeer of de Zaan.

Deze routes brengen je naar mooie plekken zoals de Zaanse Schans, De Woude, de Kop van Noord-Holland of het Waagplein in Alkmaar. Verder weg kun je tijdens het varen in Uitgeest bijzondere plekken ontdekken, zoals het gezellige Alkmaar of Zaandijk.

Vaarroutes Uitgeest

Er zijn meer dan genoeg vaarroutes in Uitgeest en omgeving om een gezellige dag op het water te beleven. Hieronder staan de mooiste routes waar je kunt varen in Uitgeest.

Vaarroute Uitgeest - Zaanse Schans

Gemiddelde tijd: 02:50 uur | 25,3 kilometer

Ontdek de pracht van Zaanse Schans vanaf het water met de vaarroute Uitgeest - Zaanse Schans. In ruim één uur vaar je over Zaanse wateren naar dit historische juweel. Bewonder weides, industrieel erfgoed en authentieke Zaanse huisjes. Geniet onderweg van lekkernijen en drankjes. De ideale route in te varen in Uitgeest.

Vaarroute Uitgeest - De Woude

Gemiddelde tijd: 01:15 uur | 11,4 kilometer

Verken rustgevende vaarroute Uitgeest - De Woude over het Uitgeestermeer en Alkmaardermeer. De Woude is een eiland in het Alkmaardermeer, bereikbaar via veerpont of boot. Geniet van de restaurants onderweg waar je heerlijk kunt eten en drinken. Een avontuurlijke route om te varen in Uitgeest op jouw tempo.

Vaarroute Uitgeest - Kop van Noord-Holland

Gemiddelde tijd: 05:45 uur | 52,3 kilometer

Ontdek Noord-Holland op een 52 km lange vaarroute van Uitgeest naar de Kop van Noord-Holland. Verken bezienswaardigheden zoals Alkmaar, de Schermermolens, Ursem en Spijkerboor. Eindig bij De Woude met een hapje en een drankje. Een betoverende om te varen in Uitgeest langs historie en natuurlijke pracht!

Vaarroute Uitgeest - Waagplein Alkmaar

Gemiddelde tijd: 03:05 uur | 27,7 kilometer

Geniet van een rustgevende vaarroute van Uitgeest naar het Waagplein in Alkmaar. Via het Uitgeestermeer, het Alkmaardermeer en het Noord Hollands kanaal naar het Waagplein. Ontdek de gezellige terrasjes aan het Waagplein in Alkmaar!

Bootje huren Uitgeest

Een bootje huren in Uitgeest is de perfecte manier om de prachtige waterwegen van deze regio te verkennen. Met talloze verhuuropties beschikbaar, kun je eenvoudig een boot kiezen die past bij jouw behoeften en budget. Vaar op je eigen tempo, geniet van het schilderachtige uitzicht en ontdek de verborgen pareltjes van Uitgeest vanaf het water.

Varen Uitgeest

Varen in Uitgeest biedt een veelzijdig avontuur op het water, waarbij je een scala aan boten ziet passeren, van imposante schepen tot knusse plezierjachten. De verschillende vaarroutes, zoals de betoverende reis naar de Zaanse Schans, het ontspannen verkennen van De Woude, de avontuurlijke tocht naar de Kop van Noord-Holland, en de rustige route naar het sfeervolle Waagplein in Alkmaar, laten je kennismaken met de schoonheid van Noord-Holland. Of je nu de historische juwelen bewondert, geniet van heerlijk eten en drinken onderweg, of ontspant op gezellige terrasjes, varen in Uitgeest biedt voor ieder wat wils!