Eerste noodwoningen Benesserlaan geplaatst

Nieuws
Voorjaar 2024 moeten de woningen gereed zijn.
Voorjaar 2024 moeten de woningen gereed zijn. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST - Veel bewoners van Benesserlaan en omgeving waren niet blij met de plannen van de gemeente om noodwoningen voor jongeren te plaatsen op een stukje groen bij de Benesserlaan. De protesten aan het adres van de gemeente waren talrijk. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad besloten dat de woningen er komen.

De Jeugd- en Jongerenraad van Uitgeest heeft in 2019 onderzoek gedaan naar de woningbehoefte onder jongeren van 17 tot 30 jaar. Hieruit bleek dat jongeren graag in Uitgeest willen (blijven) wonen, maar dat er onvoldoende betaalbaar aanbod is. Het college ging vervolgens overstag. De tastbare resultaten zijn nu te zien. Een aantal noodwoningen is inmiddels geplaatst.

Zorgvuldig

De gemeente laat weten dat er zorgvuldig met het gebied wordt omgegaan. Het complex wordt niet te massaal en moet inpasbaar zijn in het bestaande groen en voldoende parkeergelegenheid is belangrijk. De woningen zijn bedoeld voor maximaal vijftien jaar en worden toegewezen aan jongeren tot 28 jaar.

Voorjaar 2024

Zoveel mogelijk van het huidige groen blijft behouden. Er worden geen bomen gekapt; Eén kleine boom wordt verplaatst. Als alles meezit worden de woningen voorjaar 2024 opgeleverd.