Intocht Sinterklaas Monnickendam

Algemeen
Sint Nicolaas en mevrouw Anna.
Sint Nicolaas en mevrouw Anna. (Foto: Ria-Houweling-Bouwman)

MONNICKENDAM - Sint Nicolaas zet zaterdag 13 november voet aan wal in de binnenhaven van Monnickendam. De intocht is dit jaar iets anders ingevuld vanwege de coronamaatregelen. Maar de Monnickendammers zijn al blij dat Sinterklaas in ieder geval wil aanmeren in Monnickendam. Tijdens de eerste aflevering van het Monnickendammer Kinderjournaal waren er veel kinderen opgelucht. Sinterklaas probeert in ieder geval naar Monnickendam te komen en ook nog met de boot...

Vanaf 13.45 uur begint het inzingen rond de binnenhaven dat wordt ondersteund door band Olympia – Con Brio. De presentatie is in handen van Mevrouw Anna. Om 14.00 uur hoopt Sint Nicolaas aan wal te stappen en het gezelschap wordt daar feestelijk ontvangen door Mevrouw Anna en onze burgemeester Marian van der Weele. Twee jaar geleden was het een swingend feestje. Daar hebben de Pieten ook dit jaar weer heel veel zin in. Fijn dansen op de sinterklaasliedjes.

Sint ziet ieder kind!

Als Sint aan wal is gekomen zal hij een korte rijtoer maken. Er is gevraagd of Sinterklaas niet al te lang wil blijven in de Haven. Omdat de kinderen en hun papa’s en mama’s dan te lang op één plek staan. Het lukt dus niet om elk kind te begroeten. Maar hij ziet jullie allemaal hoor!  

Rijtour Sinterklaas Monnickendam 

De rijtoer gaat via de Middendam, Zuideinde, Niesenoortsburgwal, Weezeland en de Rozendaalstraat naar de Zarken. Er kan worden meegelopen, of nadat je in de haven bent geweest, kun je ook gauw een plekje langs de route zoeken. Je kan ook alvast naar de voorstelling in de Grote kerk gaan.

Voorstelling van het Pietentheater

Voorstelling voor de kinderen uit Monnickendam van de groepen 1, 2, 3 en 4. Zij hebben kaartjes gekregen op school. De kinderen die elders naar school gaan vanuit Monnickendam, kunnen ook komen...

Toegang tot het Pietentheater in de Grote of Sint Nicolaaskerk

Met een geldig toegangsbewijs (kaartje dat ze op school gekregen hebben) mogen kinderen naar binnen en er worden beperkt ouders toegelaten (max. 1 ouder en/of verzorger per kind, bij meerdere kinderen uit hetzelfde gezin graag ook 1 begeleider) Dit vanwege de veiligheidsvoorschriften en de coronamaatregelen. De kinderen kunnen dan op de stoelen zitten en de ouders aan de zijkanten van de kerk. Volwassenen moeten afstand houden i.v.m. de coronamaatregelen. De kerk is open om 14.30 uur en de voorstelling start om 15.00 uur, Zarken 2, Monnickendam. 

De QR code is voor volwassenen en de kinderen vanaf 13 jaar, verplicht bij deze pietenshow.

Uitzwaaifeest

Ook dit jaar wordt de Sint in Monnickendam uitgezwaaid op zijn verjaardag op maandag 6 december. De Grote Kerk te Monnickendam, is dan vanaf 18.00 uur geopend en het (gratis) feest start om 18.30 uur. Vanaf de Grote Kerk gaat de Sint met al zijn pieten in optocht naar de haven om daar weer op te boot te stappen. Bewaar je lampion en neem deze mee naar de uittocht voor een extra vrolijke wandeling.

QR code voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht.