Laadpalen in Volendam: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Volendam?
Waar staan de laadpalen in Volendam? (Foto: Adobe Stock)

VOLENDAM – De inwoners van Volendam stappen steeds vaker over op een elektrische auto, met het oog op een duurzamere toekomst. Om de elektrische auto op te laten heb je laadpalen nodig. Maar waar vind je die laadpalen in Volendam? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het gebruik van elektrische auto’s onder Nederlanders hard. Harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. In de gemeente Edam-Volendam wonen momenteel ruim 36.000 mensen. Dat komt neer op 5,5 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800.

Bijna 200 laadpalen in Edam-Volendam

In de gemeente Edam-Volendam vind je ten tijde van schrijven 199 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Volendam.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Volendam

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Volendam verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,42 in Volendam.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Volendam

Als je een laadpaal nodig hebt maar deze niet op eigen terrein kunt plaatsen, dan kun je een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Aanvragen doe je op de website van MRA-e. Zij regelen de aanvragen en verzoeken in van veel gemeenten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda