Oorwerk luistert nadrukkelijk naar de klant

Partnerbijdrage
Het team van Oorwerk aan het Van Damplein. Van links naar rechts Alvin Collard, Georgette Nieuwendijk en Hans van Dommelen.
Het team van Oorwerk aan het Van Damplein. Van links naar rechts Alvin Collard, Georgette Nieuwendijk en Hans van Dommelen. (Foto: Han Giskes)

REGIO - ‘Niet zomaar een audicien, maar uwdicien’. Iedereen die bij Oorwerk audiciens aan het Van Damplein in Purmerend binnenstapt, wordt geconfronteerd met deze bijzondere slogan, die om uitleg vraagt. Hans van Dommelen, storemanager/audicien in de vestiging in winkelcentrum Weidevenne legt uit.

“Wij pretenderen niet alleen de klant centraal te stellen, we doen het ook. We leveren persoonlijk maatwerk, besteden tijd en aandacht aan de klant. Samen gaan we op zoek naar de juiste oplossing en dat doen we uiterst secuur”, legt Hans van Dommelen uit. “Cruciaal is dat je als je problemen met het gehoor hebt, je graag een oplossing wilt. Daarbij gaat het niet om het horen, maar je wilt mensen verstaan. Daarom geven we bij Oorwerk advies op maat. We hebben geen standaard hoortoestel voor iedereen, maar maatwerk met keuze uit de topmerken. Nadat de hoortoestellen zijn aangemeten volgt een proefperiode om de toestellen uit te proberen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om de hoortoestellen enkele weken vrijblijvend te proberen. Dit geeft u de tijd om het gebruik van de toestellen in verschillende situaties uit te proberen.

Oorwerk heeft weliswaar 32 vestigingen in Nederland, maar staat bekend als een familiair bedrijf. Hans: “Zo is het destijds begonnen en zo ervaren wij en onze klanten het nog steeds. Ik werk nu ruim 25 jaar in de hoortoestellen, maar heb me niet eerder zo thuis gevoeld sinds ik bij Oorwerk zit. Niet het scoren, maar het persoonlijke, het ons kent ons gevoel, trekt me aan. Wij zeggen altijd: bij ons geen snelle hoortest, maar eerst luisteren naar u. Dat is typisch Oorwerk. Zo voelen onze klanten dat ook. Het feit dat wij de totaaloplossing in huis hebben, en niet alleen ten aanzien van de hoortoestellen, maar zeker ook de tijd en aandacht die we aan iedereen besteden, wordt zeer gewaardeerd.”

Onder een dak

De meest geavanceerde (en oplaadbare) hoortoestellen, die nagenoeg voor een ander niet te zien zijn, de extra mogelijkheden om de hoortoestellen bijvoorbeeld rechtstreeks te koppelen aan je telefoon of om een vergadering goed hoorbaar te volgen, de trendy modellen en kleuren. Oorwerk heeft het allemaal onder een dak. En tien tegen een dat je na afloop met een tevreden gevoel de winkel verlaat dan je gekomen bent.  

Storemanager/audicien Hans van Dommelen en zijn collega’s Georgette Nieuwendijk en Alvin Collard klappen het boek niet dicht als een klant met een hoortoestel en een tevreden gevoel naar buiten gaat. “Ook de nazorg is heel belangrijk. Iedereen moet wennen aan een hoortoestel. Die tijd gunnen we onze klanten. Daarnaast zouden we iedereen het liefst elk jaar terugzien, want een hoortoestel heeft onderhoud nodig. Dat wordt af en toe weleens vergeten. We hebben onderhoudspakketten en bieden ook online hulp.”

Nominatie beste leerbedrijf

Onlangs werd het team van de vestiging aan het Van Damplein prettig verrast met een nominatie van beste leerbedrijf, hetgeen alles zegt over de passie en professionaliteit binnen de vestiging. En tussentijds heeft de kleur van Oorwerk een re-branding gekregen. Het felrode in het logo heeft plaats gemaakt voor een opvallende en bovenal prettige paarse kleur.

Vorige week donderdag werden in de winkel demonstraties van hoortoestellen gehouden. Een dag later was Oorwerk aanwezig tijdens het FietsEvent 2023 op het terrein van de IJs- en Inline-skateclub Purmerend. Ook hier werd de persoonlijke aandacht op prijs gesteld.

Oorwerk in winkelcentrum Weidevenne is zes dagen in de week open; van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 en zaterdag van 9.30 tot 15.00 uur. Het is aan te raden om een afspraak te maken als u langs wilt komen, zo bent u verzekerd van de onverdeelde aandacht van één van de audiciens. Een afspraak maken gaat het snelst telefonisch op 0299 41 46 11. U kunt ook een mail sturen naar purmerendweidevenne@oorwerk.nl