Synthetisch drugslab ontdekt in Kwintsheul, vier verdachten gearresteerd

112-nieuws
Foto van de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat ter illustratie, niet een betrokkene uit het artikel.
Foto van de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat ter illustratie, niet een betrokkene uit het artikel. (Foto: Rijkswaterstaat)

Op maandagmiddag 6 mei heeft de politie een synthetisch drugslab aangetroffen in een kas aan de Van der Dussenlaan in Kwintsheul. De ontdekking volgde op een ANPR-hit op de snelweg A16 bij Dordrecht, waardoor de politie de verdachten kon traceren. Vier personen zijn gearresteerd en worden verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. Het onderzoek naar de zaak is nog gaande.

Rond 14:00 uur ontving de politie een melding van het ANPR-systeem, een camerasysteem dat kentekens automatisch vergelijkt met politiebestanden. Na het detecteren van een verdachte auto die vanuit Dordrecht richting Kwintsheul reed, achtervolgden agenten het voertuig tot aan de Van der Dussenlaan. Bij aankomst rook de politie een sterke anijsgeur, wat leidde tot het vermoeden van een synthetisch drugslab.

Arrestaties

Uiteindelijk werden vier personen gearresteerd bij een woning aan de Van der Dussenlaan. Het betreft een 28-jarige man uit Rotterdam, een 64-jarige man uit Kwintsheul, een 23-jarige man uit Tilburg en een 40-jarige man uit Waalwijk. De verdachten blijven momenteel in hechtenis en hebben alleen contact met hun advocaat.

ANPR, wat staat voor Automatic Number Plate Recognition, is een technologie die kentekenplaten van passerende voertuigen leest en vergelijkt met een lijst van gezochte kentekens, zoals voertuigen die betrokken zijn bij boetes of onderzoeken van justitie.

Onderzoek en getuigen

Het forensisch onderzoeksteam verricht uitgebreid sporenonderzoek op de locatie, terwijl de recherche de zaak verder onderzoekt. Mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Burgers worden ook aangemoedigd om verdachte activiteiten te melden, zoals de mogelijke aanwezigheid van drugslabs. Tekenen hiervan zijn onder meer sterke synthetische geuren, afgekitte kieren en ramen, beslagen of afgeplakte ramen en gebrek aan activiteit in het pand. Verdachte situaties kunnen gemeld worden via 0988-8844 of (anoniem) 0800-7000.