Weg lijkt vrij voor tweede Berkenflat

Algemeen
De tweede Berkenflat moet komen op het terrein waar nu de WOS, Okidokie en De Brug staan.
De tweede Berkenflat moet komen op het terrein waar nu de WOS, Okidokie en De Brug staan. (Foto: Google maps)

Het lijkt erop dat de tweede Berkenflat, een wooncomplex voor senioren in ‘s-Gravenzande, een realiteit wordt.

Woensdag 21 december maakte de gemeente bekend dat de beheerstichting achter De Veiling in Poeldijk het beheer van het zalencentrum per 2023 overdraagt aan de gemeente.

De gemeente neemt de komende maanden het beheer en de exploitatie van De Veiling over. De geplande activiteiten en samenkomsten in het pand gaan gewoon door. Ook nieuwe activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Een ruime week eerder, op 13 december, maakte het college bekend het de huur had opgezegd aan de WOS en Okidoki. Hun panden, aan de Van der Kest Wittenstraat 5-7 en Koningin Julianaweg 59 te ’s-Gravenzande, zullen op 31 december leeg worden opgeleverd zodat een begin gemaakt kan worden met de tweede Berkenflat. Dat wordt een complex met 129 appartementen voor senioren.

Okidoki heeft inmiddels een tijdelijke oplossing gevonden en met de WOS gaat de gemeente in overleg. De Veiling is al langer in beeld als mogelijke locatie voor de WOS.

In september dit jaar zei directeur Aart den Haan in het AD Westland ‘niet bezig te zijn’ met een verhuizing naar De Veiling. In oktober nam de omroep haar nieuwe studio in het pand aan de Van der Kest Wittenstraat in gebruik.

LPF Westland zet vraagtekens bij het opstappen van de stichting achter De Veiling. John Witkamp van de fractie wil inzage in alle correspondentie, gespreksverslagen, collegeverslagen en ambtelijke notities die betrekking hebben op de renovatie van De Veiling, het huur-/exploitatiecontract tussen de stichting De Leuningjes en de gemeente en de voorgestelde nieuwe huurovereenkomst/exploitatievoorwaarden per 2023.