Lente in het Westland

Cultuur
Gerry Vermeer uit 's-Gravenzande merkt op dat de voorjaarsbloemen nu overal in het Westland uit de grond schieten.
Gerry Vermeer uit 's-Gravenzande merkt op dat de voorjaarsbloemen nu overal in het Westland uit de grond schieten. (Foto: Gerry Vermeer)

Het voorjaar is een prachtig seizoen waarin de natuur ontwaakt na een lange winter. De eerste tekenen van de lente 2024 zijn inmiddels ook in Westland te zien. Van de kleurrijke tulpen tot de geurige hyacinten en de vrolijke narcissen, deze bloemen geven ons het gevoel dat het leven weer begint. Bovendien is het terrasseizoen 2024 vrijdag 1 maart afgetrapt in Naaldwijk.

Gerry Vermeer maakt regelmatig mooie foto’s in Westland. “Als je fietst kom je altijd wel wat tegen,” merkt ze. In januari zag zij al krokussen in Naaldwijk. Deze zaterdag stuurde ze een nieuwe lentefoto in: mooie voorjaarsbloemen bij het oude bruggetje langs de Nieuwe Vaart. “Ze schieten nu uit de grond!”

Lente activiteiten

Naast het bewonderen van de voorjaarsbloemen, zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen in de lente. Zo kun je bijvoorbeeld gaan lente knutselen. Maak een lentekrans van bloemen en bladeren die je in de natuur vindt, of maak een papieren bloem of vlinder om op te hangen. Dit is een leuke activiteit om samen met kinderen te doen en het zorgt voor een gezellige lentesfeer in huis.

Lentebloemen

Een ander aspect van de lente zijn de lentebloemen die in deze tijd van het jaar bloeien. Denk hierbij aan de mooie krokussen, sleutelbloemen, vergeet-me-nietjes en viooltjes. Deze bloemen geven kleur en geur aan je tuin en huis en zorgen voor een vrolijk gevoel. Door te genieten van de prachtige lentebloemen kom je helemaal in de lentesfeer.


Door te genieten van de prachtige lentebloemen kom je helemaal in de lentesfeer. - Drobot Dean / Adobe Stock

Gerechten voor in de lente

Naast de natuur is er ook veel te beleven op culinair gebied in de lente. Er zijn veel lekkere gerechten die passen bij dit seizoen. Zo zijn asperges een typische lentegroente en zijn ze heerlijk om te verwerken in een gerecht zoals aspergesoep of gegrilde asperges met Hollandaisesaus. Daarnaast is lamsvlees een populaire lente-lekkernij, bijvoorbeeld in de vorm van een lamsschotel met voorjaarsgroenten zoals raapstelen en spinazie.

Voorjaarsgroenten

En speaking of voorjaarsgroenten: er zijn veel lekkere en gezonde groenten die in de lente geoogst worden, zoals raapstelen, spinazie, radijsjes en natuurlijk de eerder genoemde asperges. Deze groenten zijn vers en smaken heerlijk in salades, soepen en als bijgerecht bij de maaltijd. Door te kiezen voor seizoensgroenten draag je bij aan een duurzame en gezonde levensstijl.

Tot slot zijn er veel leuke lente activiteiten die je kunt ondernemen. Ga bijvoorbeeld wandelen in het bos of park en geniet van de bloeiende bloemen en ontwakende natuur of organiseer een picknick in het park met vrienden en familie.

Lente in beeld

Heb jij een mooie foto gemaakt in Westland waar de lente bij wijze van spreken uit knalt? Stuur hem dan naar de redactie!