Steeds meer mensen weten nieuwe pluktuin Poeldijk te vinden

Cultuur
Een aantal bezoekers is al voor de tweede of derde keer langsgekomen.
Een aantal bezoekers is al voor de tweede of derde keer langsgekomen. (Foto: Pluktuin De Blauwe Bes)

Lekker aan de bak om zelf blauwe bessen te plukken. Dat is het motto in de nieuwe pluktuin in Poeldijk. Steeds meer mensen weten deze verrassende plek te vinden.

Gewapend met drie plukmandjes trekt een gezin uit Pijnacker over het middenpad naar het tweede gedeelte van het warenhuis van de Poeldijkse kweker Theo Duijvestijn. Drie broers gaan vervolgens na een korte uitleg over hoe en welke blauwe bessen ze kunnen plukken aan de slag. En ze hebben er zichtbaar lol in. Onder het toeziend oog van vader werken de jongens zich in het zweet, letterlijk. Maar dat mag de pret niet drukken. Als ze het pad uitkomen is hun mandje goed gevuld. “Mooi toch”, zegt hun vader. ”Zo zien ze hoe fruit groeit en dat het niet gemaakt wordt in de supermarkt.”

Blauwe bessen

Duijvestijn is een van de weinige telers in Nederland met blauwe bessen onder glas. In zijn warenhuis staan zo’n vijfduizend planten. Het idee voor de pluktuin ontstond vorig jaar, toen op uitnodiging een aantal vrienden en bekenden ‘de laatste bessen’ kwamen plukken. Duijvestijn: “Dat vonden ze zo leuk dat we dit jaar met een pluktuin zijn begonnen. Met een gezellige koffiecorner erbij is het voor mensen ook een leuk uitje.”

De pluktuin is nu een paar weken open en Duijvestijn ziet de belangstelling groeien. “Zoiets moet natuurlijk altijd even op gang komen. Het is tenslotte nieuw. Maar ik merk al dat de mond-tot-mond-reclame goed werkt. We zijn ook erg actief op social media en dat werpt zijn vruchten af. Ik lees daar enthousiaste reacties van mensen over de kwaliteit en smaak. Dus dat doet mij als kweker natuurlijk ook goed.” Het beste bewijs daarvoor is dat een aantal mensen al terug is geweest.


Ook plukken

Het plukseizoen loopt nog tot begin juli. Informatie over de openingstijden is te vinden op de Facebookpagina van Pluktuin de Blauwe Bes en op Instagram. Dit weekend is de pluktuin open op vrijdag 9 juni van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag 10 juni van 10.00 tot 14.00 uur en zondag 11 juni van 10.00 tot 14.00 uur. De pluktuin is gevestigd aan de Arckelweg 23 in Poeldijk. De actuele openingstijden hangen ook op het informatiebord langs de weg en bij de bedrijfsruimte.