Vanaf nu ook een stukje kas te huur in ‘s-Gravenzande

Cultuur
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels)

Op meerdere plekken in Westland kon het al, maar nu ook in ‘s-Gravenzande: op een laagdrempelige manier genieten van tuinieren door je eigen moestuin te huren in een kas.

Bij Moestuin Westland, gelegen aan de Naaldwijkseweg 257 in ‘s-Gravenzande, kun je vanaf nu je eigen stukje kas huren om zelf biologische groenten, fruit, planten en kruiden te kweken. Dit initiatief is opgezet in samenwerking met Tuincentrum de Carlton. Het gaat hierbij vooral om gezondheid en gezelligheid. 

Zelfvoorzienend

Initiatiefnemer Jim Smits uit ‘s-Gravenzande is enthousiast over het nieuwe project: “We willen mensen de kans geven om op een laagdrempelige manier te genieten van tuinieren en zelfvoorzienend te zijn op het gebied van verse, biologische producten.” De locatie, gunstig gelegen in het hart van het Westland, biedt niet alleen ruimte voor individuele moestuinen, maar ook voor voldoende parkeergelegenheid en andere faciliteiten. “Moestuin Westland werkt nauw samen met Tuincentrum de Carlton, waardoor tuiniers kunnen profiteren van een breed scala aan benodigdheden en faciliteiten.” 

In contact

“Of je nu een ervaren moestuinier bent of nog nooit eerder hebt getuinierd, iedereen is welkom bij Moestuin Westland”, benadrukt Smits. “Het is een geweldige manier om in contact te komen met de natuur, te ontspannen en tegelijkertijd gezonde, verse producten te verbouwen.” 

Uniek is het initiatief in Westland niet; In Poeldijk was het ook al mogelijk een tuintje in de kas te huren bij Aad van der Kruk. Ook in Kwintsheul huur je sinds februari dit jaar een tuintje voor een vast bedrag per maand. En in De Lier kan dit al sinds 2019 bij Eigen Spijs.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Moestuin Westland, www.moestuin-Westland.nl. Hier vinden ze details over de beschikbaarheid van moestuinen, tarieven en aanvullende activiteiten die worden georganiseerd om tuiniers met elkaar in contact te brengen.

Aanpassing 19/6/2023: Poeldijk is op twee plekken in de tekst aangepast naar ‘s-Gravenzande.