Sinterklaas opent nieuwe expositie in Westlands Schaatsmuseum

Cultuur
Met een voor een oudere man verrassend vaste hand knipte Sinterklaas een lint met daaraan een gouden medaille door.
Met een voor een oudere man verrassend vaste hand knipte Sinterklaas een lint met daaraan een gouden medaille door. (Foto: Westlands Schaatsmuseum)

Op vrijdag 1 december is de nieuwe expositie “Hollands Goud!” in het Westlands Schaatsmuseum feestelijk geopend.

Sinterklaas was, ondanks zijn volle agenda, in het bijzijn van genodigden en vrijwilligers, bereid gevonden de officiële handeling te verrichten.
Met een voor een oudere man verrassend vaste hand knipte hij een lint met daaraan een gouden medaille door, om daarna met de traplift naar de bovenverdieping te gaan waar de expositie was ingericht.

Herinneringen

Sint vertelde wel dat hij vanwege zijn broze botten lang niet meer op schaatsen had gestaan, maar de verrichtingen van de Nederlandse schaatsers altijd is blijven volgen.
De foto’s met bijschriften riepen bij hem dan ook regelmatig herinneringen op aan de tijd dat hij met de krant op schoot de tijden noteerden die op een kampioenschap werden verreden.

Hij was vooral geïnteresseerd in Coen de Koning, die in 1905 wereldkampioen was geworden en die hij, naar zijn zeggen, nog persoonlijk had gekend.

De Sint had nog net even tijd om zijn bezoek met een hapje en een drankje af te sluiten voor hij naar een volgende afspraak moest.

Openingstijden

De expositie “Hollands Goud!” in het Westlands Schaatsmuseum aan de Parallelweg 43 in ’s-Gravenzande is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het museum: iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en ieder eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.