Laatste concert van Oratoriumkoor De Lier

Cultuur
De algehele leiding is in handen van Annemiek van der Niet.
De algehele leiding is in handen van Annemiek van der Niet. (Foto: PR)

In 1915 werd in De Lier de Christelijke zangvereniging ‘De Lofstem’ opgericht. In 1950 is de naam aangepast tot Christelijke Oratoriumvereniging De Lofstem. Nog eenmaal werd een naamsverandering doorgevoerd: de vereniging ging verder onder de naam Oratoriumkoor De Lier. Het voortbestaan van de vereniging kwam de laatste jaren, door een sterke terugloop van leden, onder steeds grotere druk te staan. In de loop van dit jaar wordt de vereniging helaas opgeheven. Dat gebeurt op een waardige manier.

Op 31 mei krijgt iedereen in de Vredekerk in De Lier de kans om voor de laatste keer naar het koor te luisteren. Er is gekozen voor de prachtige Petite Messe Solennelle van Rossini. De uitvoering begint om 20.00 uur (de kerk is vanaf 19.30 uur open)

Medewerking wordt verleend door Gulmira Issabekova en Anastasia Akinfina (beiden aan de vleugel), Dirk Luijmes (harmonium), Esther Putter (sopraan), Barbara Tetenberg (mezzosopraan), Leon van Liere (tenor) en Johan Vermeer (bas). De algehele leiding is in handen van Annemiek van der Niet.

De toegangsprijs is € 10. De kaarten zijn in De Lier te koop bij bakkerij Van den Berg en bloemsierkunst de Carlton, beide in de Hoofdstraat. Reserveren kan via secr.or.koordelier@kpnmail.nl. Dat is ook mogelijk via 015-2618149.