Weekend lang kunst en ambacht bij Tessa Droog

Cultuur
Zeven kunstenaars exposeren in de galerie van Tessa Droog.
Zeven kunstenaars exposeren in de galerie van Tessa Droog. (Foto: PR)

Op 25 en 26 mei organiseert keramiste Tessa Droog de ‘Kunst en ambacht Lentefair’. Tijdens dit weekend kun je een kijkje nemen in de galerie, haar atelier, studio en ruime tuin en genieten van het gevarieerde werk van 7 kunstenaars.

Nadat Tessa vorig jaar in Lunteren heeft geexposeerd, heeft ze dit jaar 2 Lunterse kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan haar evenement.

Theo Verduijn (Lunteren) exposeert zijn schilderijen en beelden van cortenstaal. De tulp is onderwerp van zowel zijn schilderijen als zijn beelden. Dit beperkte thema daagt hem uit steeds weer te experimenteren. Zijn werk kenmerkt zich door eenvoud in lijn, vorm en kleur.

Een belangrijk thema in het werk van Saskia Klok (Lunteren) is de vaak complexe relatie die de mens met de natuur onderhoudt. Saskia’s werk lijkt realistisch maar ze creëert graag vervreemding door het overdrijven van natuurlijke kleuren, door het ontbreken van het juiste perspectief en de onderliggende verhoudingen.

Verder kun je tijdens dit weekend genieten van het werk van collega-keramist Pauline Hoeboer (Den Haag) wiens werk zich bevindt in het gebied tussen gebruiksgoed en kunstobject. Haar werk heeft een frisse moderne uitstraling maar wordt op een ambachtelijke manier gemaakt. En om nog even bij de afdeling keramiek te blijven: natuurlijk krijgen de keramische objecten van Tessa Droog ook een mooie plek in de omgeving.

Theesommelier Ellen Kuyvenhoven van ‘Just tea’ laat de aanwezigen - afhankelijk van het weer - in de tuin of in de kas een heuse theeceremonie beleven die de zintuigen op scherp zet. Volgens de Chinese ‘Gong Fu Cha-methode’ leer je thee te zetten en te drinken met aandacht.

En last but not least vind je in de vaste collectie van de galerie ook werk van kunstenaars Lydia Coolen (sieraden en sculpturen), Veronica Pock (weefkunst), Tonke Joppe (sieraden van gerecycled kunststof) en bijzondere woonaccessoires van webwinkel By TEN creations.

De toegang is gratis. De galerie is open van 11.00 tot 17.00 uur. Galerie en atelier Tess-keramiek is te vinden aan de Dijkweg 45 in Naaldwijk. Zie ook www.tess-keramiek.nl.