Hotel voor arbeidsmigranten in Honselersdijk nu ook officieel geopend

Nieuws
Eigenaar van het gebouw Adriaan Pelt (links) en wethouder Pieter Varekamp (rechts).
Eigenaar van het gebouw Adriaan Pelt (links) en wethouder Pieter Varekamp (rechts). (Foto: PR)

Vrijdagmiddag 29 september vond de officiële opening plaats van Horti Hotel Jupiter in Honselersdijk. Hier kunnen maar liefst 340 arbeidsmigranten onderdak vinden. In de 172 kamers is het goed vertoeven: ze zijn van alle gemakken voorzien, blijkt uit berichtgeving van de gemeente Westland.

De 340 mensen die er verblijven, zijn veelal werkzaam in de Westlandse glastuinbouwsector. “Het hotel voldoet volledig aan de eisen die de commissie Roemer in haar rapport uit 2020 stelt aan de huisvesting van uitzendpersoneel en is daarmee klaar voor de toekomst”, laat de gemeente weten. De vergunning is verleend voor 20 jaar.

Initiatiefnemer van Jupiter, uitzendbureau NL Jobs, is vanaf het prille begin nauw opgetrokken met de gemeente Westland om hier een steengoede woonlocatie van te maken voor haar werknemers.

Openingshandeling

De officiële openingshandeling werd verricht door Wethouder Pieter Varekamp (VVD Westland, o.a. Arbeidsmigratie) en Adriaan Pelt, eigenaar van het gebouw.

Rita Kostwinder, algemeen directeur NL Jobs: “Great Work betekent voor ons meer dan alleen zorgen voor een leuke baan. Een kwalitatieve woonlocatie, waar in de buurt ook ruimte is voor recreatie is minstens zo belangrijk. Uiteindelijk spenderen onze medewerkers hun meeste tijd natuurlijk buiten de werklocatie.”

Home away from home

Richard Singendonk, algemeen directeur Realty Vastgoed: “Partijen hebben hard gewerkt en hun beste beentje vóór gezet om hier een comfortabele locatie en een ‘Home away from Home’ voor de bewoners van te maken. Wij krijgen heel veel positieve reacties en daar zijn we ontzettend blij mee”.

Adriaan Pelt: “Als eigenaar van het gebouw ben ik blij om maatschappelijk bij te kunnen dragen door goede huisvesting neer te zetten voor arbeidsmigranten”.

Pieter Varekamp, wethouder gemeente Westland: “Met Horti Hotel Jupiter hebben we er in Westland een mooie locatie bij voor arbeidsmigranten, die zo belangrijk zijn voor ons glastuinbouwcluster. Geweldig dat we dit samen met NL Jobs in korte tijd hebben kunnen realiseren.”

Alle gemakken

Het gebouw, dat zich bevindt op het terrein van Royal Flora Holland aan de Jupiter 400-499, is van alle gemakken voorzien. Er is plek voor maar liefst 340 mensen in 172 kamers op acht woonlagen. Elke laag heeft een aantal compleet gemeubileerde units, grotendeels voor twee personen met een eigen luxe badkamer en een gezamenlijke keuken.

Daarnaast is er goede wifi, een recreatieruimte met fitnessmogelijkheden en een terras. Ook aan voldoende parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling is gedacht. Voor een goede ontsluiting is daarnaast een brug gebouwd voor fietsers en voetgangers. De receptie wordt 24/7 bemand.