Drie Westlandse basisscholen doen mee aan Boekenbingo 2024

Onderwijs
De kinderen kunnen niet wachten om te beginnen!
De kinderen kunnen niet wachten om te beginnen! (Foto: Dieke Grootscholten)

Op woensdag 17 januari heeft Wim Vreugdenhil, lid van serviceclub de Ronde Tafel Westland, de kinderen van basisschool Blink in ’s-Gravenzande een boekenpakket uitgereikt. De kinderen van de Blink zullen in de komende vijf maanden meedoen met de tiende editie Boekenbingo.

Niet alleen basisschool De Blink heeft een boekenpakket mogen ontvangen, ook De Joannesschool in Naaldwijk en het Startblok in Honselersdijk hebben een pakket gekregen. Met een bijdrage van Ronde Tafel Westland en de The Readshop Naaldwijk konden drie Westlandse scholen het boekenpakket met een flinke korting aanschaffen. 

Zestig boeken

De Boekenbingo is een jaarlijks langlopend leesbevorderingsevenement georganiseerd door Het Ministerie van Boekenzaken. Deelnemers lezen 60 titels van de zorgvuldig geselecteerde lijst en laten recensies achter op de website. Het doel van de Boekenbingo is de deelnemers te laten kennismaken met zoveel mogelijk verschillende titels, het lezen te bevorderen en het leesplezier te vergroten. 

Vijf maanden

De Naaldwijkse Dieke Grootscholten heeft samen met de initiatiefnemers Sanne Ramakers en Merel de Vink drie lijsten samengesteld, een met 20 titels voor de onderbouw, een met 20 boeken voor de middenbouw en met 20 boeken voor de bovenbouw. De deelnemers hebben vijf maanden de tijd om alle boeken te lezen. Een kind in de onderbouw leest alleen de boeken van de onderbouwlijst. Wanneer een kind in de middenbouw zit, leest het alleen de boeken van de middenbouw en de onderbouw. Kinderen in de bovenbouw en volwassenen lezen alle 60 boeken van de lijst. 

Leeskilometers

Niet alleen basisscholen doen mee met de Boekenbingo, ook kinderen, leerkrachten en volwassenen kunnen individueel meedoen. Ze kunnen de boeken van de lijst lenen in de bibliotheek of aanschaffen bij de lokale boekwinkel. Er zijn mooie prijzen te winnen! De komende maanden zullen alle deelnemers weer flink wat leeskilometers maken en heel wat avonturen beleven.  Mocht je ook mee willen doen, meld je dan aan via de site van de Boekenbingo.