Open huis van Allure aan de Gouw

Partnerbijdrage
Met een hijskraan worden de dakdelen geplaatst.
Met een hijskraan worden de dakdelen geplaatst. (Foto: Rianne Dekker)

Een Open Huis, maar dan anders. Zo omschreef Allure Bouw het spectaculaire Kapfeest van afgelopen vrijdag op de bouwlocatie van acht villawoningen aan de Gouwlaan ter hoogte van de Wateringseweg in Poeldijk. 

door Rianne Dekker

Belangstellenden konden getuige zijn van het live zetten van een kap op één van de droomhuizen en twee woningen van binnen bekijken. Hierbij hielp een VR bril bij het krijgen van een goed beeld van de ruimte. Ook kon informatie worden ingewonnen over bijvoorbeeld een Ecoforest warmtepomp die in de duurzame villa’s wordt gebruikt. 

“We organiseren om de vier à vijf weken een open huis, maar niet zo groot als dit. Normaal gesproken gaat het maar om één woning”, aldus Maarten Keizer, directeur van Allure Bouw. “Met zulke events willen we de klant graag laten zien wat we maken. Een folder is louter papierwerk. Dit is een live presentatie!”

De onderneming, die bouwt in het Westen, Midden en Zuiden van het land, is goed voor de realisatie van zo’n zestig woningen per jaar. Hiervan zijn er volgens Keizer in de loop der jaren ongeveer 250 neergezet in het Westland. Zo verbindt het bedrijf naast de villa’s aan de Gouw zijn naam aan de projecten Achter de Duinen in Monster, Van Wijklaan in De Lier en Nieuw Endel Dyck in Honselersdijk.

Energieneutraal

De kracht van Allure Bouw is dat het alles zelf produceert, van ontwerp tot aan oplevering. “Hiermee ontzorgen we de klant”, aldus Keizer. Dit alles gebeurt met het oog op de toekomst. “Deze villa’s in Poeldijk zijn zoals men dat noemt, “nul-op-de-meter” woningen, dus energieneutraal. In Nunspeet draait zelfs al twee jaar de zogenaamde Ampère villa met slechts 10 Ampère aansluiting, een woning volgens bijzonder eigen concept”.