Klinkspoor (23) jaar langer door als voorzitter CDA-jongeren

Politiek
Kevin Klinkspoor.
Kevin Klinkspoor. (Foto: Dirk Hol)

Kevin Klinkspoor (23) uit Naaldwijk gaat een jaar langer door als landelijk voorzitter van het CDJA, de CDA-jongeren. Klinkspoor zou in eerste instantie de rol voor een jaar op zich nemen, maar verlengt deze positie nu voor nog een jaar.

Klinkspoor, die sinds 2022 ook gemeenteraadslid is voor het CDA in de gemeente Westland, is blij dat het voorzitterschap nog een jaar langer duurt: “De leden wisten al sinds juni dat ik een jaar langer door zou willen gaan. Daar is gelukkig positief op gereageerd. Ik ben enorm gemotiveerd om van het tweede jaar ook een succes te gaan maken.”

Veel gebeurd

“Het afgelopen jaar is er enorm veel gebeurd binnen en buiten het CDJA.”, vertelt Klinkspoor, “Het CDA heeft een nieuwe partijleider gekregen, we hebben twee verkiezingen achter de rug, de club zit op het moment in een enorm positieve sfeer, en in al die ontwikkelingen staat het CDJA klaar om de moederpartij te ondersteunen met jong talent. Daar ben ik ontzettend trots op.”

Europa

De CDA-jongeren hadden afgelopen weekend hun najaarscongres in Breda. Het thema van het congres was ‘Europa’. Klinkspoor: “Daar is bewust voor gekozen omdat we volgend jaar naar de stembus gaan voor de Europees Parlementsverkiezingen. Dat is een goed moment om met elkaar stil te staan wat Europa voor ons betekent en hoe haar toekomst eruit gaat zien.”