Kevin Klinkspoor trapt campagne af voor plekje in Europees Parlement

Politiek
 Klinkspoor geeft aan zich in het bijzonder sterk te maken voor het belang van jongeren en ook het Westland als regio.
Klinkspoor geeft aan zich in het bijzonder sterk te maken voor het belang van jongeren en ook het Westland als regio. (Foto: CDA Westland)

Op Europadag, 9 mei, heeft CDA Westland-raadslid Kevin Klinkspoor zijn campagne afgetrapt voor zijn kandidatuur voor het Europees Parlement. Op 6 juni vindt de verkiezing hiervoor plaats. Klinkspoor vindt dat in deze tijd het belang van Europa groter is dan ooit, “met een oorlog aan onze grens, bedreiging van onze (cyber)veiligheid en een veranderende wereldeconomie”.

Het CDA heeft volgens het raadslid “ijzstersterke plannen” voor een “sterk maar fatsoenlijk Europa”. Klinkspoor maakt zich in het bijzonder “hard voor het belang van jongeren en ook het Westland als toonaangevende regio”. 

Thema’s

Met de aftrap van de campagne publiceert Kevin Klinkspoor ook zijn speerpunten. Deze bestaan uit economie, veiligheid, jongeren en diversiteit. Deze thema’s zijn gekozen omdat zij in de ogen van het CDA en Klinkspoor van groot Europees belang zijn, en daarmee juist ook voor een toonaangevende regio als het Westland: “Een toekomstbestendig en veilig Europa draagt bij aan sterke economie waar belangrijke sectoren, als glastuinbouw, energie of datasectoren baat bij hebben. Daarnaast moet Europa erin kunnen voorzien dat jongeren voldoende perspectief hebben en de rechten van iedereen in een divers Europa gegarandeerd kunnen worden.”

Steun van fractiegenoten

Het behalen van de Europese verkiezingslijst van het CDA is “een hele knappe prestatie”, vindt CDA Westland-bestuursvoorzitter Frits Zwinkels. “Als bestuur van CDA Westland staan wij natuurlijk vierkant achter onze kandidaat Kevin Klinkspoor. Wij hebben Kevin leren kennen en zien groeien in zijn rol van raadslid en volksvertegenwoordiger, en weten dat hij ook klaar is voor deze stap.” aldus Zwinkels.

Ook CDA Westland-fractievoorzitter Jenny Vermeer laat weten blij te zijn met de kandidatuur van haar fractiegenoot. “Dit is een prachtige manier om de glastuinbouwsector op de kaart te krijgen en te houden binnen onze partij en in Europa. De glastuinbouw heeft een enorm belang in Europa.”