Jolanda Voskamp vertelt hoe passie voor schaatsen ontstond bij haar en Dione

Sport
Dione en Jolanda Voskamp schaatsen allebei op topniveau.
Dione en Jolanda Voskamp schaatsen allebei op topniveau. (Foto: PR)

Op zondagmiddag 5 mei vertelt Jolanda Voskamp in het Westlands Schaatsmuseum over het proces tijdens de afgelopen vijftien jaren waarin haar dochter Dione uitgroeide tot vaste waarde van TeamNL en op 0,16 seconde de Olympische spelen miste.

Jolanda wist dit jaar bij de masters 55+ de Olympische titel op de 1000 meter te pakken en is op dit moment hoofdtrainster van het opleidingsteam lange baan B- junioren van Zuid Holland.

Ontstaan passie

In haar lezing besteedt Jolanda aandacht aan het ontstaan van de passie voor het schaatsen bij haar en Dione, maar geeft ze ook inzicht in het proces van ontwikkeling van talent naar wereldtop. Wat komt er allemaal bij kijken als een kind al op jonge leeftijd bepaalde keuzes moet
maken? En wat voor invloed heeft dat op het talent zelf en op het gezin? Ook aan bod komt hoe zij beiden de toekomst zien van het schaatsen.

Of Dione zelf aanwezig kan zijn is, vanwege haar drukke tijdsschema in voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen, nog niet bekend, maar er zal in ieder geval online contact met haar worden gelegd.

Trainen ervaren

Ook is er gelegenheid om zelf het trainen op een schaatsplank te ervaren en om kennis te maken met verschillende andere attributen die gebruikt worden bij trainingen.

Het museum is op zondagmiddag 5 mei geopend vanaf 13.00 uur. Het aanvangstijdstip van de lezing van Jolanda is 14.30 uur.

Omdat het museum die middag maximaal 25 mensen kan ontvangen is aanmelding vooraf noodzakelijk.
Dit kunt u doen via het vertrouwde e-mailadres: info@westlands-schaatsmuseum.nl.

Toegangsprijzen

Toegangsprijzen zijn:

  • Volwassenen € 2,50
  • Leeftijd 12-18 jaar € 1,00
  • Kinderen tot 12 jaar: gratis