Lekker het water op in het Westland: hier huur je een boot, kano of SUP

Uitgaan
Het is heerlijk weer om het water op te gaan, bijvoorbeeld met een standing up paddleboard (SUP).
Het is heerlijk weer om het water op te gaan, bijvoorbeeld met een standing up paddleboard (SUP). (Foto: Pexels)

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de temperaturen zijn hoog: heerlijk weer om het water op te gaan. Dat kan in onze regio gelukkig volop. Westland heeft maar liefst 90 kilometer aan recreatief vaargebied! Ook in Midden-Delfland is er volop water om te varen met een bootje of te suppen. Op veel plekken kan je ook in 2023 weer een fluisterboot, kano of supboard huren. Bijvoorbeeld in Naaldwijk, Den Hoorn, De Lier en ‘s-Gravenzande. 

Wij zetten 11 plekken in de regio voor je op een rij.

1. Booma Recreatie in Naaldwijk

Westland Bootverhuur verhuurt verschillende soorten fluisterboten om zelf te varen. Een fluisterboot heeft een stille motor. Het voordeel: geen stank of lawaai. Een fluisterboot kost €45 per twee uur en €65 per drie uur. Ook kan je  bij Booma helemaal voor luxe gaan en je laten rondvaren door een schipper. De vaartijden zijn in onderling overleg voor groepen van 4 – 50 personen. Locatie: Kleine Achterweg 51 in Naaldwijk. Meer info: boomarecreatie.nl.

2. Bootje Westland in ‘s-Gravenzande

Bij Bootje Westland huur je één sloep, de Bootje Westland 2. Dat kan voor een hele dag of voor een dagdeel. In deze boot passen maximaal 5 personen, of vier volwassenen en twee kinderen. De boot heeft een stuurconsole en een 6PK Suzuki buitenboordmotor en is zonder vaarbewijs te besturen. Honden mogen er niet in. Er zijn extra opties, zoals een Bluetooth Speaker, USB Powerbank en gratis veiligheidsvesten voor kinderen. Let op: de rest van de maand juni is dit bootje in het weekend al gereserveerd, maar doordeweeks en vanaf juli maak je nog kans.

Deze boot reserveer je online via bootjewestland.nl. Voor meer info kan je ook bellen: 0174 – 70 80 70. De locatie is Nobelstraat 8 in ‘s-Gravenzande.

3. Bootverhuur Westland in Naaldwijk

Een echte VIP-beleving? Bootverhuur Westland onderscheidt zich met compleet verzorgde arrangementen aan boord van hun drie boten. De arrangementen worden dagvers bereid door Lekkers van Loes en bij vertrek gekoeld geleverd. Bij ieder arrangement zitten één of twee drankjes per persoon inbegrepen. Kosten: vanaf €24,95 p.p. voor volwassenen, vanaf €10,- voor de kids. Voor €135 huur je de hele dag een boot, voor €95 heb je ‘m een dagdeel. Je hebt er geen vaarbewijs voor nodig. Locatie: Graanveld 13 in Naaldwijk. Zie www.bootverhuur-westland.nl voor meer info.

4. Floriette Experience Center in Schipluiden

‘Geen haast, geniet van de tijd. Echt slow living.’ Dat is de tagline van Floriette Experience Center, nieuw in Schipluiden aan de Gaagweg 7 sinds 2022. Het center is onderdeel van de Floriette Flower Group, met bedrijven die actief zijn in de groothandel voor bloemen en boeketten en wordt gerund door de voormalig burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg en zijn vrouw. (Logisch dat ‘Kabinet by Floriette’ vorig jaar is aangehaakt bij het bedrijf - een onderdeel dat voorziet in overheidsadvies.) 

Boten

Maar, hoe zit het met de bootjes? Je kan hier twee sloepen huren: de Schipluiden of de Maasland. Splinternieuwe boten, bouwjaar 2022, met elektromotors. Ze bieden ruimte aan 2 tot 6 personen. Floriette Experience Center werkt samen met ‘t Raadhuis in Schipluiden en Monsieur Paul in Maassluis om de ervaring compleet te maken met lekkere arrangementen. De boten beschikken over bootservies, USB-aansluitingen, aansluitingen voor een koelbox en er kunnen zelfs bandhanddoeken worden gereserveerd. Aan al deze luxe hangt wel een prijskaartje: je betaalt €125 vanaf een tijdblok. 

Sups

Daarnaast verhuurt Floriette ook SUP’s. De SUP’s zijn 3,85 meter lang. Je kan met vier personen tegelijk suppen. Voor meer info, zie florietteexperiencecenter.nl of bel 06-51069811.

5. Kanoverhuur Schipluiden

Hou je van kanoën? Dan heb je ruime keuze bij Kanoverhuur Schipluiden. Vanaf het tankstation in Schipluiden, op de Vlaardingervaart, verhuurt Kanoverhuur Schipluiden één-, twee of drie persoonskano’s. Groepen tot zeker 60 personen kunnen hier terecht. 

©Google

Alle kanten op

Als je de shop binnenloopt van het tankstation, kun je daar aangeven wat je wil huren: een kano, een waterfiets of supboard. Vanaf het vertrekpunt kunt je alle kanten op: naar Vlaardingen, Maassluis, Delft, Den Haag, Rotterdam of bijvoorbeeld richting het Westland.

Reserveren

Reserveren, voor bijvoorbeeld school- of bedrijfsuitjes, is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Kanoverhuur Schipluiden is open van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Locatie: Dorpsstraat 56 in Schipluiden, tel: 015 – 380 9932, mobiel: 06-22532577. Meer info ook via info@kanoverhuurschipluiden.nl of de website www.kanoverhuurschipluiden.nl.

6. De Tuinderij in De Lier

Bij de Tuinderij, dé plek in het Westland voor de meest gave (bedrijfs)uitjes, kan je iets wel heel unieks doen op het water: fiets-suppen! “Waterfietsen anno 2022, dat is Fiets-Suppen!”, zegt de Tuinderij hier zelf over, waar je tien fiets-sups kunt huren. “Door het stabiele ontwerp stap je makkelijk op en (water)fiets je meteen weg. Het vinden van balans is aan het begin even wennen, maar is goed te doen. Geschikt voor iedereen tussen de 8 en 68 jaar!” Een voordeel: het is heel licht trappen. Fiets-suppers krijgen een waterdicht hoesje voor de telefoon en zwemvesten mee. Tijdens een tochtje door het Westland of Midden-Delfland zijn er zat horecagelegenheden om aan te meren voor een bakkie. De prijzen zijn €42,50 per persoon voor twee uur, €49,50 per persoon voor drie uur en €55 per persoon voor vier uur. Meer info: www.detuinderij.nl.


Uniek in de regio: fiets-suppen bij De Tuinderij. - De Tuinderij

7. De Bonte Haas in Wateringen

Elk jaar kun je van april tot en met oktober bij de Bonte Haas in Wateringen een sloep huren, zonder vaarbewijs, maar wel met een goede uitleg op de dag van vertrek. Er zijn vaarroutes om onbezorgd het water op te gaan. De sloepenverhuur is geopend vanaf 10.00 tot 18.00 uur en je kunt ook broodjes van de Bonte Haas meenemen voor onderweg, of na afloop gezellig een hapje eten. Voor meer info, zie www.bontehaas.com.

8. Paviljoen ‘t Middelpunt in Schipluiden

Bij Paviljoen ’t Middelpunt in Schipluiden kun je, ook zonder vaarbewijs, een fluisterboot huren. De elektrische sloepen kunnen, wanneer volledig opgeladen, acht uur varen. De sloepen zijn geschikt voor zeven personen en honden zijn ook toegestaan aan boord. Bel voor informatie of een reservering: 015-380 5023 of kijk op paviljoenschipluiden.nl. Locatie: Dorpsstraat 57, tegenover het tankstation.

9. Warbout Rondvaarten in Maasland

Aan de Oude Veiling 1 in Maasland kun je zowel een échte westlander huren - een schip van 17 meter - als sups.

De Vlietlander I is een type Westlander en waarschijnlijk gebouwd rond 1896 - maar geen zorgen, het schip voldoet aan alle huidige veiligheidseisen. Hier kunnen maximaal dertig personen op mee. Het schip is overdekt met een zeil, waarvan de zijkanten opgerold kunnen worden. Ook kan je lekker op het voor- en achterschip buiten zitten.

Luxe sloep

Verder heeft Warbout Rondvaarten een luxe sloep voor 8 tot 20 personen, waarbij je wordt rondgevaren onder het genot van lekker eten van Monsieur Paul in Maassluis. Of je doet een rondvaart en gaat daarna uit eten bij restaurant Kevin’s in Maassluis of Vlietzicht in Vlaardingen.

Sloepen en sups 

Daarnaast kan je hier sloepen en sups huren. Er zijn elektrische sloepen voor 6 of 8 personen en je kunt ze huren voor een hele of halve dag; een halve dag is voor drie uur, van 10.00 tot 13.00 uur, of vier uur, van 14.00 tot 18.00 uur. Prijzen zijn vanaf €70,-. Ook kan je hier sups huren.  Wist je dat je daarnaast een SUP-board kan combineren met de huur van een sloep?

De prijzen voor suppen beginnen vanaf €12,50 voor maximaal 90 minuten. Wil je de hele dag een supboard of combineer je de huur met een sloep, dan is de prijs €35,-.

Het adres: Oude Veiling 1 in Maasland. Je kunt hier meestal makkelijk parkeren, maar je kunt je auto ook kwijt bij het Maasland Viaduct of bij de parkeerplekken bij Oude Veiling 3 in Maasland. Wie met het openbaar vervoer komt, stapt uit bij ‘Maasland Viaduct’.

10. Paviljoen De Zweth in Kwintsheul

Bij Paviljoen de Zweth in Kwintsheul kun je niet alleen terecht voor activiteiten als midgetgolfen, survivallen of een gezellig familiefeestje - je kunt er ook een elektrische sloep huren of kanovaren. De elektrische sloepen zijn stil en milieuvriendelijk. Er passen acht personen in. De Zweth heeft diverse routes uitgezet van verschillende lengtes, met duidelijke routekaarten. Je huurt ze een deel van de dag of de hele dag.


©Google

Wie liever wat actiever vaart, kan zich uitleven op een kano van De Zweth. Je huurt hier één- of tweepersoons kajaks of Canadese kano’s. In de Canadese kano is ruimte voor 2 of 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Daarnaast is er in deze boot meer ruimte voor bagage.

Zwemvesten zijn aanwezig.

11. Zwethkade Zuid in Den Hoorn

Vanaf de Zwethkade Zuid 34 worden supboarden verhuurd. Dat kan zowel op doorgaande wateren als op een nabijgelegen plas in de richting van ‘t Woudt. Voor meer informatie zijn de verhuurders te bereiken op telefoonnummer 06-14119064 en 06-22001830, of per e-mail: info@br-supverhuur.nl.