100 gasten gingen ‘terug in de tijd’ met De Zonnebloem

Zorg
Het werd een leuke middag.
Het werd een leuke middag. (Foto: Zonnebloem)

Reuzegezellig was het, donderdagmiddag 9 november in De Binnenhof in Naaldwijk. Maasdijker Wim Smit en Peter Smit, voormalig gemeentearchivaris van Archief Westland lieten oude Westlandse tijden herleven. Ongeveer honderd gasten en vrijwilligers genoten mee.

Stichting De Zonnebloem had deze gezellige middag georganiseerd, voor zo’n 100 deelnemers en vrijwilligers. Te gast was Wim Smit die, met behulp van Peter Smit, een programma had samengesteld met beelden en liedjes uit vroeger tijden. Wim presenteerde deze middag en hij liet iedereen genieten van al die mooie oude plekken in het Westland.

Wim Smit presenteerde de middag.

Er werden ook quizvragen gesteld over het Westland van vroeger en bekende Westlanders van toen. Verder waren er vragen over oude TV-programma’s en de in die tijd bekende artiesten.


Uit isolement

De doelstelling van De Zonnebloem is om mensen met een fysieke beperking uit hun isolement te halen door middel van een bezoekje thuis of een activiteit elders. “Dat laatste is deze middag zeker weer geslaagd!”, aldus de stichting.