Vrachtauto onderweg van ‘s-Gravenzande naar Oekraïne

Zorg
De vrachtauto vanuit 's-Gravenzande zit vol met wintergroenten, conserven, pootaardappelen, uien en groenten zaden.
De vrachtauto vanuit 's-Gravenzande zit vol met wintergroenten, conserven, pootaardappelen, uien en groenten zaden. (Foto: PR)

“De wereld lijkt de aandacht te verliezen voor de strijd die gevoerd wordt in Oekraïne,” schrijft de Stichting Hulp Hongarije/Oekraïne. Dit weekend vertrekt een vrachtwagen vanuit ‘s-Gravenzande naar het land om hulp te bieden. “Het blijven donkere tijden voor Oekraïne en haar inwoners.”

“Het kost regeringen steeds meer moeite om geld vrij te maken. Zeker voor Amerika wordt hulp aan Oekraïne steeds lastiger,” licht de stichting toe. “Dit terwijl de oorlog nog lang niet afgelopen is. Met het voorjaar in zicht kan de strijd zo weer verder toenemen.”

Hulpgoederen

De vrachtauto vanuit ‘s-Gravenzande zit vol met wintergroenten, conserven, pootaardappelen, uien en groenten zaden. Verder kleding, beddengoed alle andere goederen die de stichting heeft mogen ontvangen. “Voor de Pasen hopen we de hulpgoederen te hebben afgeleverd en zal de vrachtauto weer terug zijn in Nederland. Wij zijn erg dankbaar voor alle hulp die wij van u en van diverse bedrijven hebben ontvangen. Zonder uw steun was dit transport niet mogelijk geweest.”

Hulp voor de mensen in Oekraïne is nog steeds erg hard nodig, de mensen hebben hoegenaamd niets en zijn aangewezen op hulp van elkaar en de hulp die ze van organisaties mogen ontvangen. Vooral pootaardappelen, zaden en uien zijn welkom om zelf te kunnen zorgen voor de teelt en oogst in het najaar.

Orchideeënactie

De stichting is erg gemotiveerd om door te gaan met hun acties voor Oekraïne: “De komende maand kunt u bij ons een Phalaenopsis (Orchidee) kopen waarbij u onze stichting steunt. Houdt u de berichtgeving hierover in de gaten. Ook andere hulp blijft heel hard nodig.” Financiële ondersteuning kan via een gift over te maken op de ANBI-rekening van de stichting: NL10ABNA 0872 229 424 t.n.v. Stichting Hulp Hongarije Oekraïne of via de button op de website www.shho.nl. Hulpgoederen kunnen elke dinsdagavond worden ingeleverd tussen 19.00 uur en 20.00 uur aan de Nobelstraat 1 in ’s-Gravenzande.