De voor- en nadelen van een hoogslaper

Accessoires
Een hoogslaper is geliefd onder veel gezinnen met kinderen.
Een hoogslaper is geliefd onder veel gezinnen met kinderen. (Foto: Adobe Stock)

Denk je eraan om een hoogslaper aan te schaffen? Dan is het handig om te weten wat de voor-en nadelen zijn. Wij zetten ze op een rijtje!

Voordelen van een hoogslaper

Een hoogslaper is geliefd onder veel gezinnen met kinderen. Logisch, want dit type bed bespaart een hoop ruimte! Zo kun je er een speelhoekje, kast of bureau onder kwijt. Kinderen zijn sowieso wég van hoogslapers, want ze kunnen lekker klimmen en klauteren, wat ze zo leuk vinden. 

Hoogslapers komen tegenwoordig zo veilig én uitgebreid mogelijk (denk aan hoogslaper met een glijbaan!). Daarnaast is dit type bed makkelijk schoon te maken. Kortom: wil je de ruimte zo praktisch mogelijk indelen? Dan is een hoogslaper een slimme keuze!

Nadelen van een hoogslaper

Een hoogslaper heeft ook verschillende nadelen. Zo ligt het bed dichter bij het plafond, dus pas op dat je je hoofd niet stoot! Voor de vaders en moeders: het bed opmaken wordt wel een dingetje, want je kunt er niet zo goed bij. 

Daarnaast is het bovenin altijd warmer. Dit is handig om rekening mee te houden. Het is ook iets lastiger om uit bed te komen, omdat je de treden nog af moet. 

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een mooie hoogslaper? Check de leuke onderstaande modellen!



Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!