DIY: maak je eigen wijnrek

Accessoires
Een wijnrek is een eyecatcher in elk interieur!
Een wijnrek is een eyecatcher in elk interieur! (Foto: Adobe Stock)

Je ziet het wijnrek steeds vaker in moderne én urban interieurs terugkomen. Nieuwsgierig hoe je deze eyecatcher zelf maakt? Volg deze handleiding!

Dít is wat je nodig hebt:

- Lijmklem
- Schuurmachine/schuurpapier
- Houtlijm
- Tacker
- Multiplex
- MDF-schroeven
- Halfronde lat grenen


DIY: maak je eigen wijnrek

Aan de slag! Bedenk waar je het wijnrek wilt plaatsen. In de keuken en naast de koelkast? Of bevestig je hem liever tegen dat lege stukje muur in de woonkamer? Maak een schets van het ontwerp en bepaal de breedte, hoogte en diepte van het wijnrek. Bedenk ook hoe je wilt dat het binnenrek eruitziet. 

Zaag nu de planken op maat. Een simpele box is de basis van het wijnrek. Deze zet je in elkaar met de schroeven en houtlijm. Tip: boor de gaten van tevoren. Hierdoor voorkom je dat de plank splijt. Het is ook mogelijk om houtlijm of een tacker te gebruiken. De MDF-schroeven komen hierbij goed van pas. Deze voorkomen namelijk scheuren in het hout.

Schuren maar

Tijd om de planken te bevestigen! Tip: start met het binnenwerk. Je kunt het houtlijm of de schroeven gebruiken om de planken aan elkaar te bevestigen. Met een schuurmachine werk je het geheel mooi af. 

Om te zorgen dat de wijnflessen op hun plek blijven liggen, gebruik je halfronde latjes. Bekijk waar je de latjes wilt plaatsen en teken deze plekken af. Zaag de latjes op maat en bevestig ze op de planken met houtlijm. 

Je kunt het wijnrek nog een likje verf geven, of je laat ‘m puur natuur voor die industriële uitstraling. Jouw wijnrek is klaar voor gebruik!


Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!