Alle soorten parasols op een rijtje

Accessoires
Welk type parasol past het beste bij jouw tuin?
Welk type parasol past het beste bij jouw tuin? (Foto: Adobe Stock)

Nu het zonnetje lekker schijnt, is het heerlijk om in de tuin te zitten. Een parasol is erg fijn wanneer het té warm wordt. Welke soorten parasols zijn er? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Balkonparasol

Wel zo handig, een parasol op het balkon! De balkonparasol is kleiner van formaat (het moet immers wel passen) en heeft een knikbare stok. Fijn, want daardoor kun je het scherm schuin kantelen als de zon ‘s avonds op het balkon schijnt. Dit type parasol is meestal voorzien van een windvanger. Je kan ‘m tussen je eigen balkon en het balkon van de buren inklemmen. Hierdoor hoef je niet te stoeien met de grote parasolvoet. 

Zweefparasol

Gek op schaduw? Maak kennis met de zweefparasol! Dit technische hoogstandje kan in verschillende richtingen draaien én kantelen. Hierdoor heb je altijd schaduw. Ook handig: de stok bevindt zich náást het zonnescherm, in plaats van in het midden. Hierdoor zit de poot niet in de weg. De zweefparasol is makkelijk in te vouwen en uit te klappen. 

Strandparasol

Als je vaak kampeert of in de natuur bent, is een strandparasol ideaal. Dit type parasol is niet alleen licht van gewicht; de mast is ook makkelijk te vervoeren doordat deze uit verschillende delen bestaat. De stok steek je eenvoudig in een zachte ondergrond, zoals zand. Ook fijn voor je portemonnee, want door zijn grootte is deze strandparasol niet al te duur. 

Horecaparasol

Een horecaparasol heeft een spanwijdte van 4 tot 5 meter, en is daarmee een stuk groter van een standaard parasol. Perfect voor een groot terras! De horecaparasol heeft een handig in- en uitklapsysteem, zodat terrasmeubelen niet hoeven te wijken. De prijs valt - door de grootte - wel wat hoger uit. 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!