Het duurzaamste bed- en badtextiel

Duurzaam
Tegenwoordig wordt veel bed- en badtextiel duurzaam geproduceerd.
Tegenwoordig wordt veel bed- en badtextiel duurzaam geproduceerd. (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we regelmatig de fijnste duurzaamheidstips. Deze keer: ontdek duurzaam bed- en badtextiel! 

Tegenwoordig worden steeds meer handdoeken, dekbedovertrekken en kussenslopen van duurzame materialen gemaakt. De stof is bijvoorbeeld van 100% biologisch katoen én er wordt bij de productie geen gebruik gemaakt van pesticiden. Hoe fijn is dat?

Duurzaam beddengoed

Nieuwsgierig naar het fijnste duurzame bed- en badtextiel? Wij hebben een aantal héérlijk zachte items op een rijtje gezet!

Heerlijk slapen doe je onder de kleurrijke én duurzame dekbedovertrekken van Yumeko! Superzacht, 100% ecologisch en gemaakt van het soepelste katoenen satijn. Je shopt het beddengoed hier.

Duurzame badjas kopen

Hoe fijn is een duurzame badjas? Dit exemplaar van Cotton Suite is gemaakt van 100% gekamd en GOTS- gecertificeerd biologisch katoen. Eenmaal aan, wil je deze badjas echt nooit meer uittrekken! Daarnaast werkt ‘ie perfect absorberend. Je shopt ‘m hier

Duurzame kussenslopen 

Wist je dat er voor het produceren van kussens en dekbedden veel giftige stoffen worden gebruikt? Kies daarom voor mooie producten van biokatoen of bamboe. Ook handig: een zijden kussensloop. Bamboe en zijden kussenslopen zijn hypoallergeen. Je zult er niet snel een allergische reactie van krijgen. Daarnaast voorkomt het huisstofmijt. Je shopt een zijden kussensloop o.a. hier


De handdoeken van Cotton Suite zijn gemaakt van GOTS en OEKO-TEX gecertificeerd biologisch katoen. Met een gewicht van 600 gram per m2 zijn ze niet alleen heerlijk comfortabel, maar ook zeer absorberend. Je shopt de handdoeken hier

Duurzaam bed- en badtextiel

Nog een mooi beddengoedmerk is Coco & Cici. Hun producten worden gemaakt van tencel, een van de milieuvriendelijkste stoffen die er zijn. Door de sophisticated uitstraling en zijdezachte look & feel lijkt het alsof je slaapkamer is omgetoverd tot een stijlvol hotel!

De collectie bestaat uit All Season dekbedden (lente-, herfst- en zomerdekbedden) en bedlinnen in zes aardse kleuren: wit, offwhite, groengrijs, grijsblauw, terra roze en taupe. Sinds kort is er ook een Eco Bamboe-collectie in de kleuren okergeel, olijfgroen en wit.   

Volg Rodi Wonen

Wil je graag wekelijks de nieuwste duurzame interieurtrends ontdekken? Lees onze andere artikelen en volg ons op Instagram of Facebook!