Woontrend: eclectische warmte

Huis
De eclectische woonstijl is perfect om je creativiteit in kwijt te kunnen.
De eclectische woonstijl is perfect om je creativiteit in kwijt te kunnen. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: geef het interieur een vleugje eclectische warmte! 

Heb jij al kennis gemaakt met de eclectische woonstijl? Dit betekent letterlijk ‘het beste uitkiezend’. Elementen uit de moderne én vintage woonstijl worden bij de eclectische woonstijl met elkaar gecombineerd. De beste meubels worden samengevoegd. De eclectische woonstijl is perfect om je eigen creativiteit en persoonlijkheid in kwijt te kunnen. 

Woontrend: eclectisch 

De eclectische woonstijl wordt gekenmerkt door een variatie aan kleuren, structuren en materialen. Combineer bijvoorbeeld de industriële woontrend met elementen uit de country woonstijl. Tip: houd de basis van het interieur rustig. Hierdoor kun je uitpakken met accessoires, zoals een mooie lamp of spiegel. 

Kunst is ook een onmisbare factor in een eclectisch interieur. Vergeet daarnaast het kleurenpalet niet. Welke kleurencombinaties wil je in jouw interieur laten terugkomen? Door de hoeveelheid tinten te beperken behoud je eenheid.

Op zoek naar inspiratie? Wij hebben een selectie van de mooiste eclectische interieurs op een rijtje gezet!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!